No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum sa inveti copilul sa nu intarzie?

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Educatia este un segment foarte important din viata noastra si sta la baza dezvoltarii noastre personale. De asemenea, modul in care facem primii pasi in viata si exemplele pe care le avem in familie influenteaza formarea personalitatii noastre.

Punctualitatea este o virtute care ne aduce cu un pas mai aproape de succes, este o caracteristica apreciata de toti oamenii si un deziderat care poate fi atins in primul rand prin autodisciplinare. De mici copii ni se spune fie in familie, fie la scoala sa ne respectam angajamentele si sa fim la timp acolo unde am stabilit punctul de intalnire.

Chiar daca nu intelegeam intotdeauna importanta punctualitatii, luam ca atare acest lucru deoarece ni se impunea. Fiecare dintre noi isi aduce cu siguranta aminte de unele momente din copilarie cand mama i-a explicat ca trebuie sa mearga la scoala la timp, ca nu este bine sa intre in sala de curs dupa ce a intrat profesorul, deoarece este o dovada a lipsei de respect si a educatiei.

Prin urmare, mama a fost cea care ne-a ghidat pasii inca de la inceput. Copilul are nevoie sa fie indrumat si sa i se explice la nivelul lui importanta unor actiuni si a modului de a se comporta in colectivul lui si fata de profesorii cu care interactioneaza.

 

Mici invataminte si secrete ale artei educationale

Parintele care detine autoritatea in familie si are o influenta mai mare asupra copilului trebuie sa ii explice acestuia cat de important este sa fie punctual si ce impresie buna isi vor face ceilalti despre el. Este bine sa stie ca va fi apreciat pentru punctualitatea sa de catre profesori, deoarece aprecierea este foarte importanta pentru un copil si acesta va ajunge sa pretuiasca modul disciplinat de comportament, stiind ca va primi laude.

Rasplata este stimulentul care nu are rival. Copilul trebuie sa asimileze si sa inteleaga mesajele transmise de parintele sau si, desigur, sa fie motivat de acesta, pentru a percepe intr-un mod pozitiv actiunile pe care, de cele mai multe ori, se simte fortat sa le faca dezvoltand, astfel, ura pentru acele lucruri pe care nu le intelege.

Nu trebuie sa intelegem prin rasplata manipulare si amagire, ci avantajele si lucrurile pozitive care decurg de pe urma indeplinirii anumitor responsabilitati. Daca face curat in camera lui, copilul poate sa mearga cu mama in parcul de distractii, pentru ca aceasta va avea suficient timp. Copilul trebuie sa inteleaga ca ii este de ajutor mamei in gospodarie si, in acelasi timp, primeste o rasplata bine meritata.

Constientizarea greselilor. Este bine sa ii transmitem copilului nostru un mesaj complet si sa punem in balanta partile bune si partile rele ale anumitor actiuni intreprinse, pentru a-i da prilejul sa deduca singur avantajele pe care le are in conditiile in care urmeaza sfaturile mamei. Daca a gresit si nu a mers la timp la orele de engleza, profesoara ii va atrage atentia si, in acel moment, este bine ca mama sa discute cu el pentru a analiza impreuna efectele negative ale actiunii copilului. Acesta va intelege cu siguranta importanta punctualitatii.

Metoda cea mai eficienta prin care ii putem transmite copilului nostru o educatie in ceea ce priveste punctualitatea este comunicarea, apropierea dintre parinti si copii și, nu in ultimul rand, rabdarea si intelepciunea care, in cadrul familial, reprezinta cheia armoniei.

 


Brindusa Cirlan






Alte articole recomandate:

Cum sa abordezi comportamentul gresit al copilului tau?

In ciuda eforturilor tale de a da un bun exemplu, copii tai pot dezvolta o varietate de obiceiuri pr ...

Cum sa-l inveti pe copil sa aiba rabdare?

Cu toate ca este o problema indelung dezbatuta, revenim intotdeauna la ea, pentru ca este esentiala ...

Repercursiunile minciunilor in comportamentul copiilor

Cinstea este o calitate pe care toata lumea spera ca o va vedea la cei din jurul lor. Speram mai ale ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77