No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum prind copiii drag de citit

In Copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ai constat cu siguranta ca, in ziua de azi, copiii nu mai citesc la fel de mult cum poate noi o faceam altadata. Conform specialistilor, vina nu este a copiilor, aceasta apartinand defapt parintilor care pot face mult mai multe decat sa spere ca programa scolara va fi cea care va prelua intreaga responsabilitate in ceea ce priveste cititul.

Bineinteles ca cel mic va prefera televizorul sau internetul, insa calitatea informatiilor provenite din carti este de nepretuit cand vine vorba de dezvoltarea limbajului si a imaginatiei. Este foarte important sa gasesti un echilibru intre activitatea copilului in fata electronicelor, intre timpul petrecut jucandu-se cu altii copii, pe bicicleta sau trotineta si timpul alocat cititului.

Pentru a prinde drag de citit, este recomanda sa-l obisnuiesti pe cel mic sa adoarma cu o poveste. Astfel, nu doar ca se creeaza o relatie apropiata intre tine si copil, dar acesta are si ocazia de a fi acaparat de povesti frumoase si lumi fermecate. Copiii au imaginatie si le place foarte mult sa calatoreasca cu mintea, iar citindu-le, acestia vor prelua in inconstient o atractie deosebita fata de povesti.

Odata ce micutul a mai crescut si a invatat sa citeasca, cumpara-i carti cu povesti si cititi mai intai impreuna, pentru ca mai tarziu, treptat, sa-l lasi sa citeasca si singur. Atunci cand achizitionezi carti, este foarte important sa alegi povesti caracteristice varstei, cu limbaj si subiecte interesante, dar nu foarte dificile. Cere sfatul bibliotecarului si cu siguranta te va putea ajuta sa alegi o carte potrivita pentru puiul tau.

Cand copilul a prins drag de citit, lasa-l sa-si aleaga singur cartile. S-ar putea sa aiba un interes aparte pentru anumite subiecte. Discuta cu el si vezi ce-i place, iar atunci cand mergeti la librarie, da-i libertatea de a alege sa citeasca despre ce-l intereseaza.

De asemenea, este esential sa fii chiar tu un exemplu. Citeste atunci cand esti preajma lui, exprima-ti placerea de a lectura si, treptat, vei vedea ca si copilul va percepe cititul ca pe ceva interesant. Poate fi de ajutor si daca ii explici de ce este util sa citeasca. Incearca sa-i explici simplu, pe intelesul sau, faptul ca are ocazia de a decoperi taramuri fermecate, necunoscute, dar si de a-si dezvolta imaginatia, creativitatea si limbajul.

 

copil-citeste

 

Exista si o serie de cercuri de literatura in cadrul carora copilul tau va avea sansa de a cunoaste alti cititori pasionati, de a dezbate, de a privi cititul ca fiind ceva "la moda". Intereseaza-te despre astfel de centre si inscrie-l cu incredere.

Cititul reprezinta o resursa atat de importanta pentru cei care stiu sa o foloseasca in favoarea lor. Rasplateste-l inca de mic pentru interesul sau si incearca sa-i menti curiozitatea chiar si atunci cand va da de alte tentatii, poate nu chiar atat de educative.

 


Marga Rotaru






Alte articole recomandate:

Cum sa identifici problemele de citire ale copilului

Copilul tau are probleme sa citeasca propozitii simple? Se impotmoleste la unele cuvinte sau pur si ...

De ce e important pentru copii sa citeasca povesti

Multi copii din ziua de astazi nu dezvolta o dragoste pentru citit, care sa-i ajute sa devina niste ...

De ce trebuie sa citesti povesti copilului?

Lectura este importanta in dezvoltarea intelectuala si emotionala, iar povestile trebuie sa fie mai ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77