No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Caligrafia – scrisul frumos

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Caligrafia sau arta scrisului frumos ajuta la formarea copilului, dezvoltandu-i simtul estetic. De asemenea, il invata sa fie ordonat, simplificand procesul invatarii.

In vederea educarii copiilor, trebuie sa existe o stransa colaborare intre scoala si familie. Una fara cealalta nu se poate! Degeaba, parinti fiind, solicitam copilului sa faca exercitii suplimentare de scriere, atata timp cat la scoala nu li se cere acest lucru. Intrebarea pe care ne-o va adresa copilul va fi: "Dar de ce sa scriu, daca doamna nu mi-a dat?". In aceasta situatie, cum putem raspunde/argumenta noi, ca parinti? Exista si situatii viceversa, in care, sub forma de dictare - tema pentru acasa - doamnele invatatoare incearca sa "formeze" scrisul micutului. Cu toate acestea, exista parinti care se opun, nemultumiti fiind de faptul ca "micutul lor are prea mult de scris si este mult prea solicitat, in conditiile in care copiii au caiete speciale, unde nu trebuie decat sa completeze raspunsul"...ceea ce le reduce considerabil efortul depus la efectuarea temei.

E bine asa?! Se pare ca ne invartim intr-un cerc. Pe de o parte, ca parinti, ne plangem de scrisul dezordonat al copiilor nostri, pe de alta parte tot noi suntem cei care refuzam sa le cerem sa exerseze, considerand acest exercitiu de scriere ca fiind un efort prea mare pentru copilul nostru... inca mic.

 

Cum scriu copiii?

Din fericire, la clasele primare, caligrafia inca se practica in scoli, dar nu ca materie, ci in cadrul orelor de citire. Exista o programa scolara, exista o modalitate de desfasurare a orelor, exista reguli ce trebuie respectate, reguli care au legatura cu perioada de timp pe care trebuie sa o acorde un elev efectuarii temelor pentru acasa. In aceste conditii este cu siguranta greu sa ii explici unui copil importanta scrisului frumos, ordonat, citet.

Daca mai luam in considerare si faptul ca "traim in era internetului", gandul imi zboara foarte repede la doua intrebari: "La ce ne mai foloseste caligrafia? De ce trebuie sa ii invattam pe cei mici sa scrie frumos si citet?". Ei bine... pentru ca desi scrierea caligrafica nu mai este de actualitate, totusi scrisul ajuta la formarea noastra si nu numai.

Exista situatii in care, dupa cateva cursuri cu predare intensa, cursuri la care elevul de gimnaziu / liceanul / studentul trebuie sa scrie foarte mult si repede - scrie grabit, din dorinta de a nu pierde nimic din ceea ce ii preda profesorul - iar rezultatul este un fiasco. In momentul in care va fi pus in situatia de a citi si invata ceea ce el a scris, isi va da seama ca, de fapt, trebuie ''sa deduca'' ceea ce ar fi trebuit sa scrie. Acesta este un aspect, deloc de neglijat, intrucat pe cat de nesemnificativ pare, pe atat de multe consecinte neplacute atrage dupa el. Apar probleme de intelegere a materiei predate, la care se adauga incapacitatea de a invata, intrucat cuvintele scrise la repezeala si dezordonat nu mai au coerenta, apoi rezultatul este o nota mica -evident.

Nota, la randul ei, atrage nemultumirea elevului, frustrarea si poate chiar o reactie negativa fata de acel/acei profesori care "predau/dicteaza mult prea repede". Cu siguranta, toate acestea ar putea fi evitate, daca din frageda copilarie, noi - ca parinti, am acorda o mai mare insemnatate scrisului de mana al copiilor nostri si am face tot ceea ce ne sta in putinta, pentru a-i face sa inteleaga rostul unui scris caligrafic.

 


Daniela






Alte articole recomandate:

Cum sa imbunatatesti scrierea de mana a copilului tau?

Copiii care au probleme cu abilitatile motorii sau cu concentratia, adesea depun efort la scrisul d ...

Scrisul de mana la copii

In ziua de azi tehnologia a evoluat intr-atat incat tot mai putin scriem de mana, folosind preponde ...

Cum sa inveti un copil sa scrie

Tot mai multi parinti doresc sa-si invete copilul sa scrie inainte de a merge la scoala. Foloseste-t ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77