No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Acomodarea celui mic în colectivitate (P)

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cum obișnuim copilașul cu colectivitatea si cum trebuie să ne comportăm ca mămici atunci când cel mic începe să meargă în colectivitate - sfaturi oferite de psiholog Cristiana Haica, expert Pampers.

Cum obișnuim copilașul cu colectivitatea?

● Putem face traseul casă-creșă / grădiniţă și înapoi timp de o săptămână sau două zilnic în plimbare, pe perioada vacanţei de vară, intrând eventual în curte/spațiu de joacă.

● Facem rucsăcelul ca pentru creșă / grădi cu apă, sandviş o cărticică și un creion, o jucărie şi plecăm cu el dimineaţa în spate în parc, chiar dacă nu folosim mai nimic  din el acolo.

● Încercăm să ne facem prieteni din timp, în parc sau pe stradă dintre copiii cu care va fi coleg; este mult mai confortabil pentru copil să îi recunoască în grupă pe unii dintre tovarăşii de joacă.

 

Cum trebuie să ne comportăm ca mămici atunci când cel mic începe să meargă în colectivitate?

● Asigurăți-vă că ați cunoscut personalul şi că cel mic se simte confortabil în prezența acestora. Discutaţi cu educatoarea și asistenta, dar nu în faţa copilului, principalele voastre temeri şi dificultăţile pe care copilul vostru le are – legate de sănătate, comportament, manifestări emoţionale, limbaj.

● Fiți conştiente de  problemele legate de separare (anxietatea de separare) pe care le are copilul şi diferenţiați-le de cele pe care le aveți voi şi i le induceți lui! Există mămici care crează inconştient probleme de acomodare copilului pentru că au ele o problemă cu despărţirea de el.

● Fiți mândre de copilul vostru că merge la creșă ori grădiniţă şi spuneți asta tuturor, căci este cu adevărat un pas foarte important în maturizarea lui, în felul acesta şi cel mic va înţelege că nu este dus acolo ca să scăpaţi de el.

 

copii acomodare colectivitate

 

Pentru prima zi în colectivitate:

● Pregătiți totul cu o zi înainte – hăinuţe, ricsăcel, flori, pentru a nu crea agitaţie în dimineaţa primei zile.

● Luați şi o jucărie mică de acasă – prezenţa unui obiect familiar îi dă copilului un sentiment de securitate în noul mediu.

● Orientați puţin micuțul în mediul nou – petreceți pe cât posibil câteva minute alături de el în clasă, pentru a-și cunoaște educatoarea, pentru a interacționa cu cei câţiva copii pe care îi ştie dinainte. Aratați-i toaleta, dulăpiorul cu haine.

● Dacă este anxios şi se agaţă de voi, nu îl ridiculizați şi nu îl certați, rămâneți vesele şi spuneți-i că vă veți întoarce repede să îl luați la sfârşitul programului.

● Spuneți-i la revedere – scurt şi vesel. Reamintiți-i că nu veți întârzia şi veți veni să îl luați când termină. Nu vă veți mai întoarceți să vedeți ce face după ce v-ați luat la revedere şi nu vă strecurați în hol sau în dreptul geamului pentru a vedea ce face.

 

Este foarte important la această vârstă ca scutecul folosit să nu îl incomodeze pe cel mic. El va avea nevoie de un scutec care să facă față dinamismului său: subțire, superabsorbant și flexibil, foarte apropiat de lejeritatea chilotului, sa îi ofere libertate de mișcare și protecție în același timp.

Pampers Premium Care este cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers, care asigură protecție până la 12 ore împotriva umezelii, datorită tehnologiei superioare Dry Max. Aceasta reține umezeala în interior, departe de pielea micuțului, care rămâne astfel uscată și sănătoasă.

Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, scutecul Pampers Premium Care realizează o distribuire optimă a gelului super absorbant din interiorul scutecului, astfel încât acesta este cu 20 % mai subțire și mai confortabil, pielea celui mic simțindu-se astfel cel mai bine.

În plus, materialul moale ca bumbacul este plăcut la atingere, în timp ce stratul exterior lasă pielea să respire.  Loțiunea specială din interior realizată din Aloe Vera este disponibilă pentru toate mărimile și are un efect hidratant și protector. Noul Pampers Premium Care este scutecul care dispune de un sistem flexibil de prindere, care îi oferă micuțului libertate deplină de mișcare și protecție de 5 stele împotriva umezelii.

 

pampers premium care

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții" . Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77