No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Suflul sistolic la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

De foarte multe ori, suflul sistolic nu are o semnificatie patologica si nu este, deci o boala. Acesta este doar zgomotul facut de sange atunci cand trece dintr-o camera in alta a inimioarei sau cand o paraseste, prin vasele mai mari.

Cum depistam si tratam suflul sistolic?

Ca parinte, te ingrijorezi pentru fiecare stranut al puiutului tau. Ingrijorarea si emotiile sunt deci normale in cazul in care afli de la medic faptul ca micutul tau sufera de o afectiune mai grava sau complicata. Te confrunti cu problema suflului sistolic si ti se rupe sufletul de fiecare data cand il privesti pe cel mic cum doarme in patut, la gandul ca aceasta problema il va impiedica sa fie ca ceilalti copii? Linisteste-te, specialistii afirma faptul ca, in majoritatea cazurilor, suflul sistolic nu este o afectiune grava.

Pentru a stabili daca suflul sistolic este periculos in cazul copilasului tau, medicul stabileste, la controlul medical, o nota de la 1 la 6, in functie de intensitate. Astfel vei putea sa stii si sa intelegi daca problema micutului este sau nu grava. In general, medicul pediatru analizeaza timbrul suflului (daca este muzical sau aspru), localizarea (zona in care se aude cel mai bine), iradierea, durata si modificarile sale, produse de schimbarea pozitiei micutului.

Este extrem de important sa nu intri in panica atunci cand medicul iti spune ca micutul tau are suflu sistolic. Foarte multi copii au un astfel de suflu inocent, denumit si functional. Acesta ajunge sa fie descoperit in jurul varstei de 2-4 ani si poate fi produs de o inima perfect sanatoasa, motiv pentru care ajunge sa primeasca nota 1,2 sau 3 si nu necesita tratament. In general, acest tip de suflu dispare ca prin minune, pe masura ce puiul tau creste. Deci poti sa-l lasi linistit pe cel mic sa se joace in voie.

Exista insa si cazuri in care suflul sistolic se datoreaza unui defect al inimii, ce prezinta un orificiu localizat la nivelul peretelui despartitor dintre cele doua ventricule. Daca acesta este si cazul vostru, iti spunem ca sansele ca acesta sa se inchida pana la varsta de 5 anisori sunt mai mari daca acest orificiu este mai mic. Medicul iti va recomanda un tratament potrivit pentru cel mic, in functie de dimensiunile orificiului (obtinute ecografic), de aspectul radiografiei pulmonare si de simptomele de care puiulul are parte.

Si intre atrii poate exista un defect responsabil pentru suflul sistolic auzit de medic. Daca acesta este de dimensiuni mari, copilul oboseste foarte repede, nu pare a creste corespunzator varstei si are parte des de infectii respiratorii. Un defect minor, detectat cu ajutorul ecografiei cardiace, nu lasa insa nicio amprenta asupra activitatii fizice ale micutului tau.

 

copil

 

Suflurile sistolice severe sunt descoperite la putin timp dupa nastere, cel mai adesea fiind cauzate de un defect major, innascut, al inimii. Semnele ca bebelusul are parte de astfel de probleme sunt multiple, cele mai comune fiind oboseala cand suge, respiratiile foarte dese, culoarea albastruie-vinetie si faptul ca nu creste corespunzator varstei sale. Medicul cardiolog pediatru are nevoie de mai multe investigatii pentru a putea da un diagnostic de suflu sistolic sever, deci te poti astepta la o radiografie a inimii si a plamanilor, o electrocardiograma, o ecografie si analize de sange. Daca medicul stabileste ca este necesara interventia chirurgicala pentru corectarea defecteleor, aceasta va avea loc numai cu acordul parintilor.

Este extrem de important sa tii cont de sfaturile medicului pentru ca doar acesta poate spune daca micul pacient are nevoie de ingrijiri speciale, de restrictii la efort sau de o dieta alimentara speciala. Asigura-te deci ca nu ratati controalele medicale perioadice!

 


Marga Rotaru





Tags: Boli cardiovasculare



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77