No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Eczema: clasificare si simptome

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Eczema - fie in forma acuta sau cronica - este o conditie comuna. Eczema atopica afecteaza un procent semnificativ al persoanelor, mai ales in randul copiilor si este tot mai frecventa. Tratamentul este in general eficace la majoritatea oamenilor, dar cele severe pot fi dificil de vindecat.

Eczema, afectiuna cutanata alergica

Eczema este o inflamatie a pielii care cauzeaza mancarime asociata intr-o masura variabila cu alte caracteristici, cum ar fi:

roseata in zonele afectate ale pielii

in general, piele uscata, care este adesea ingrosata in zonele care au fost scarpinate

noduli sau vezicule in zonele afectate

semne de infectie superficiala, cum ar supurari sau depozite cu crusta.

Eczemele se clasifica intr-un numar mic de subgrupuri in functie de factorul care le-a cauzat, desi simptomele si aspectul pielii in toate aceste tipuri pot fi identice. De asemenea, sistemul de clasificare este departe de a fi perfect deoarece este deseori dificil sau imposibil de spus cu exactitate ceea ce cauzeaza eczemele.

Liniile de tratare a diferitelor tipuri de eczeme sunt, de asemenea, similare. Principalele diferente consta in eliminarea factorilor care cauzeaza eczema.

Astfel, in cazul in care este considerat ca eczema a aparut, in principal, din cauza expunerii la o substanta iritanta, atunci evitarea sau protectia fata de acea substanta va fi o parte importanta din gestionarea acestei eczeme, comparativ cu altcineva, pentru care nu exista nici un astfel de istoric de expunere.

Clasificarea eczemelor

1. Atopice: tip "alergic" este des intalnita la persoanele care au, de asemenea, febra fanului sau astm.

2. Alergica de contact: aparuta din cauza contactului cu pielea a unei substante la care individul este sensibil.

3. Iritanta de contact: datorata contactului cu pielea a unor substante chimice iritante, pulberi, agenti de curatare, etc.A atinge o astfel de substanta ar putea provoca eczeme oricarei persoane, desi exista un grad de variatie individuala.

3. Discontinua: apare ca insule discrete de eczeme pe un fundal de piele normala.

4. Seboreica: la sugari apare in zona scutecului si a scalpului. La adulti, de asemenea, apare pe scalp si in cutele pielii intre nas si partile laterale ale gurii. Poate fi cauzata de o infectie drojdie.

5. Altele: un grup divers, inclusiv eczeme la picioare provocate de varice si pompholyx - senzatia de mancarime pe maini si compus din mici vezicule sau (uneori) chiar de mari dimensiuni.

 

Eczemele, in practica

Eczema este tot mai frecventa. O crestere de aproximativ 5% a fost vazuta in ultimii 30 de ani, din motive care sunt departe de a fi clare. Se pare ca expunerea la alergeni, in crestere (substante proteice la care oamenii pot deveni alergici), cum ar fi acarienii, praf de casa si a altor factori de mediu au fost principalele cauze ale acestei cresteri. Chiar si in mediul de acasa agentii de curatare ce in ce mai puternici, solventii, detergentii, uleiurile si alte materiale potential daunatoare pentru piele sunt usor accesibile.

 

eczema la copii

 

Simptomele eczemelor

Mancarimea

Acesta este principalul simptom si fara ea o eruptie cutanata nu cauzeaza eczeme (cu exceptia cazului in care mancarimea a fost vindecata prin tratament). Mancarimea este, de asemenea, o trasatura comuna a multor afectiuni ale pielii, precum si un simptom al unei game variate dae probleme medicale nu neaparat specifice pielii, astfel incat, desi este un element esential, nu este considerata specifica .

Nu este inca pe deplin inteles ceea ce cauzeaza senzatia de mancarime, dar fibrele nervoase specializate in transmiterea senzatiei respective par sa existe la nivelul pielii. Ca si in cazul altor nervi, acestea sunt in cele din urma conectate la maduva spinarii si deci la creier. Se considera ca senzatia de durere calatoreste de-a lungul acelorasi fibre nervoase ca si pentru mancarime, dar acest lucru pare acum sa fie putin probabil. Interesant, cele doua senzatii poate actiona reciproc, una impotriva celeilalte. Astfel, absenta unor mancarimi severe pot fi, uneori, inlocuite de durere, cum se intampla in cazul in care cineva prefera disconfortul oferit de o baie foarte fierbinte decat senzatia de mancarime constanta.

Actul scarpinarii poate provoca semnale nervoase pentru a calatori pe fibrele de durere, blocand senzatia de mancarime.

Roseata

Cresterea rosetei pielii inseamna de obicei ca fluxul de sange a crescut. O retea extinsa de vase de sange mici (capilare) este prezenta in straturile profunde ale pielii. Stratul foarte superficial al pielii este format din celule moarte si nu are nicio alimentare cu sange, deci o reducere superficiala la acest nivel nu va sangera.

Atunci cand pielea este inflamata reteaua locala a vaselor de sange se largeste, creste fluxul de sange si aceasta suprafata este rosie. Procesul de inflamatie in eczeme este complex si poate fi declansat de o serie de factori, dar unul important de a fi luat in considerare este prezenta infectiei bacteriene.

Atunci cand infectia bacteriana intra in straturile profunde ale pielii, de obicei, exista o crestere considerabila a rosetei si caldurii din tesuturi. Recunoscand faptul ca aceasta se poate datora unei infectii este importanta aducerea eczemei sub control.

Ingrosarea

Pielea afectata de eczeme care au fost inflamate pentru o perioada de timp este de obicei mult mai groasa decat pielea neafectata. In principal, acest lucru apare ca o reactie de protectie a pielii la trauma repetata de scarpinaturi.

Eczema de multe ori afecteaza pielea din zonele  articulatiilor, cum ar fi cotul, spatele genunchilor si fata gleznelor, zone in care pielea, de asemenea, trebuie sa fie deosebit de flexibila. Frecvent se vor vedea fisuri in piele, deoarece pielea ingrosata se afla in imposibilitatea de a indoi ca de obicei.

Vezicule

Studiul microscopic al structurii pielii in eczeme prezinta existenta unei aderente mai mici intre celulele pielii, in special in straturile superioare ale acesteia. Acest lucru contribuie usurarea accesului bacteriilor in piele, permitandu-le sa intre in straturile mai profunde, intre goluri.

De asemenea, face posibil ca lichidele tisulare sa se prelinga intre celule si sa se adune in colectii sau vezicule. Vezicule de mici dimensiuni pot fi observate la eczemele active, dar cele mari pot sa apara ocazional, fie din cauza naturii specifice a eczemei, fie din cauza unor infectii ale pielii; uneori contin un lichid clar, alteori puroi.

Cruste

Lichid care debordeaza din pielea inflamata este bogat in proteine. Atunci cand acesta se usuca in contact cu aerul, proteina este lasata in urma ca o crusta. Adesea, acest lucru se intampla in cazul infectiilor, atunci cand crustele infectate au o culoare aurie.

 

eczema atipica

 

Tipuri de eczeme

Eczema acuta

"Acuta" in limbajul medical inseamna debut rapid. Adesea conditiile care vin pentru o perioada scurta de timp, sunt, de asemenea, destul de viguroase in activitatea lor, desi, strict vorbind, "acuta", nu inseamna "severa".

Eczemele acute ar trebui, prin urmare, sa fie pe o suprafata pe care a erupt recent si ar fi de culoare rosie, dar pot prezenta, de asemenea, vezicule si, eventual, unele scurgeri sau cruste.

Eczema cronica

"Cronica" inseamna in mod corespunzator de lunga durata. Dupa faza initiala de activitate, pielea care a fost eczematoasa pentru o perioada de timp este uscata, solzoasa, ingrosata si fisurata.

Eczema infectata

In orice stadiu al sau eczema se poate infecta. Acest lucru nu va fi intotdeauna evident in cazul eczemelor acute, daca nu sunt vezicule umplute cu puroi. Cu experienta se poate discerne, de obicei, crusta aurie de infectie si identifica alte indicii care sugereaza infectia.

In practica, pot sa apara tipuri combinate (atopica, seboreica, etc) cu grade diferite (acute, cronice, infectate).





Tags: Eczema la copii


Alte articole recomandate:

Iritatii ale pielii bebelusilor. Dermatita

Pielea nou-nascutului si cea a sugarului este deosebit de sensibila fata de factorii externi care po ...

Crusta de lapte (dermatita seboreica infantila)

Dermatita seboreica infantila - cunoscuta si sub denumirea de crusta de lapte - este afectiune a pie ...

Dermatita si scoala

Din cauza simptomelor pe care le are, dermatita afecteaza in mod deosebit programul dar si relatiile ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77