No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum tratam obezitatea la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Obezitatea reprezinta una dintre marile probleme cu care se confrunta copiii, cauzele acesteia fiind atat de natura ereditara, cat si cauzata de alimentatia necorespunzatoare si lipsa exercitiilor fizice.

In ziua de astazi, parintii sunt tot mai ocupati si mai preocupati de multe alte probleme, lasand la latitudinea copiilor de a-si alege ceea ce mananca, de a face cam tot ce-si doresc, de a manca pe fuga, nesanatos, toate aceste lucruri reprezentand factori care ii predispun la obezitate.

Pentru unii dintre parinti, este mult mai usor sa lase copiii sa manance necontrolat, in fata televizorului sau a calculatorului, de cele mai multe ori si in pat, gasind in aceste lucruri, solutia salvatoare, ce nu necesita neaparat supravegherea si nici prezenta lor in preajma copiilor. Pornind de la ideea ca odraslele lor sunt suficient de mari incat sa se descurce, sa-si i-a ceva de mancare din frigiderul umplut cu semipreparate si conserve, sau din dulapurile cu gustari, snaks-uri si chips-uri, acestia uita sau nu mai considera necesara verificarea alimentatiei sau a programului zilnic al copilului. Aici ma refer in special la parintii care lipsesc destul de mult de acasa in timpul zilei, programul de la serviciu acaparandu-le toata ziua.

Pentru prevenirea obezitatii trebuie luate niste masuri, care nu neaparat trebuie considerate drastice, aplicarea acestora poate deveni un mod de viata sanatos, unde alimentatia, miscarea si limitarea consumului de calorii din produse nesanatoase, sa reprezinte factorii principali in dezvoltarea armonioasa si corecta a copilului. Copiii, au nevoie de atentie deosebita de la varste fragede, in tot ceea ce priveste dezvoltarea lor, alimentatia, exercitiile fizice, ei trebuie invatati sa manance sanatos, sa respecte orele de masa, trebuie sa stie ca sportul trebuie sa faca parte din viata de zi cu zi a fiecarei persoane si ca acest lucru nu-l fac doar sportivii, trebuie sa-i facem sa inteleaga ca toate aceste lucruri impreuna, ne ajuta sa avem un corp sanatos, sa avem o viata sanatoasa.

Ca parinte, trebuie sa-ti dai seama de responsabilitatea pe care o ai fata de copilul tau, astfel incat prevenirea obezitatii, sa reprezinte un lucru foarte important caruia sa i se acorde o atentie deosebita.

 

alimentatie-nesanatoasa-la-copii

 

Invata sa previi obezitatea copilului tau!

Un prim pas spre prevenirea obezitatii, ar fi acela legat de alimentatie. Portiile prea mari de mancare cu care copilul este obisnuit, reprezinta o problema a copiilor supraponderali. Copilul trebuie invatat sa manace sanatos, dar a manca sanatos nu inseamna sa "curete" farfuria sau sa fie fortat sa manance tot din ea. Este bine sa se opreasca putin inainte de a se satura si de asemenea este bine ca portiile de mancare sa fie micsorate.

Incurajeaza copilul sa faca exercitii fizice, stimuleaza-i interesul cu ceva ce il atrage. Daca copilul este pasionat de fotbal, poti organiza chiar in curtea casei, de fiecare data cand ai ocazia, meciuri sau diverse jocuri cu mingea, la care acesta sa participe cu mare drag facand ceva ce ii place. Plimbarile cu bicicleta sunt bine venite si apreciate de copii. Intrecerile si competitiile ii atrag, astfel incat efortul fizic facut cu bicicleta ii este de mare ajutor.

Desprinde copilul de ecranul calculatorului, de care cu siguranta este foarte pasionat. Se stie ca atunci cand copilul se joaca la calculator sau vizioneaza un film, placerea acestuia este si mai mare daca rontaie cate ceva, chips-uri, snacks-uri, bineinteles alimente care nu sunt sanatoase si care atrag dupa sine si consumul de sucuri carbogazoase, numarul de calorii din aceste bauturi fiind foarte ridicat. Limiteaza-i timpul acordat in fata televizorului si calculatorului, facand acest lucru automat se reduce si consumul acelor alimente nesanatoase  mai sus mentionate.

Evita prezenta in alimentatia copilului a mancarurilor de tip fast-food. Acestea au un aport ridicat de calorii si de grasimi nesanatoase pentru organismul copilului. Parintii trebuie sa-i faca pe copii sa inteleaga, ca schimbarea stilului de viata, implicit al celui alimentar, practicarea sportului sau reducerea orelor petrecute in fata calculatorului sau a televizorului, toate acestea nu sunt niste reguli menite sa le distruga copilaria, pentru ca ei cu siguranta asta vor intelege daca sunt fortati.

Comunicarea este esentiala, copiii fiind foarte receptivi la orice schimbare, insa nu trebuie fortati. Daca de mici sunt invatati si obisnuiti cu o alimentatie corespunzatoare, cu respectarea orelor de masa, ei vor intelege cu siguranta ca efortul pe care incearca sa-l faca parintii pentru ei, este doar de a-i ajuta in cresterea si dezvoltarea lor.

 


Georgeta Petcu





Tags: Alimentatia copilului , Obezitatea la copii , Sanatatea copilului


Alte articole recomandate:

Greutatea copilului: durduliu sau slabut?

Greutatea este un factor important in dezvoltarea bebelusului fiind un reper daca cel mic se dezvolt ...

Copiii si kilogramele in exces

Cauze si factori de risc pentru obezitatea copiilor, care sunt factorii ce determina obezitatea si c ...

Cum putem preveni obezitatea la bebelusi

O afectiune de care tot mai multi bebelusi si copii sufera este obezitatea, Descopera cateva metode ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77