No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Bronsita acuta la copii

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Bronsita acuta este o inflamatie a bronhiilor. Apare mai frecvent in sezonul rece si este, de cele mai multe ori, precedata de un guturai, de o raceala sau o gripa. Boala afecteaza deopotriva adultii si copiii.

Cauze bronsita acuta

Cauzele sale sunt, de obicei, virotice, insa in 10% din cazuri boala este determinata de bacterii.

Prevenirea bolii se face prin: spalarea frecventa a mainilor, mai ales in sezonul rece; evitarea inhalarii substantelor iritante, a fumului de tigara, a aerului poluat, a prafului; evitarea contactului cu persoanele ce prezinta infectii ale tractului respirator superior. Se recomanda si evitarea curentilor de aer rece, a expunerii prelungite la temperaturi scazute, a consumului de alimente si lichide reci.

Vaccinarea antigripala poate fi utila. In cazul in care se constata o inflamare a tractului respirator superior, se recomanda odihna si hidratarea prin administrarea de lichide, pentru a scadea riscul dezvoltarii unei bronsite acute. In acest caz, inhalatiile si gargara cu ceai de musetel sunt benefice. Trebuie precizat ca unii parinti incearca sa previna aparitia bolii prin imbracarea copiilor cu multe haine groase, astfel incat ei sunt tot timpul transpirati. In acest fel, se produce deshidratarea, care are efectul contrar.

Transmiterea bolii se face prin inhalarea picaturilor de saliva sau mucus infectate sau prin atingerea unor obiecte infectate si apoi atingerea nasului sau a gurii.

 

Simptome si diagnostic

Simptomele bronsitei acute sunt tusea, febra (in jur de 38°C), starile de astenie.

Diagnosticul se pune - de obicei - pe baza examenului fizic. In unele cazuri, medicul poate decide ca sunt utile examenele de laborator: antibiograma, daca se banuieste ca bronsita are cauze bacteriene, pentru a determina antibioticul eficient; radiografia toraco-pulmonara, daca se suspecteaza pneumonia sau tuberculoza; sumarul de urina si nivelul oxigenului in sange, pentru identificarea bacteriei/virusului si a gradului in care a fost afectata functia pulmonara.

In cazul copiilor care prezinta episoade repetate de bronsita acuta, sunt, de asemenea, necesare unele investigatii suplimentare.

 

Tratament

Tratamentul pentru bronsita acuta se face, de obicei, la domiciliu si este simptomatic. Astfel, se administreaza lichide, dropsuri pentru tuse si - dupa caz - antitusive sau expectorante. Se combat starile febrile. Odihna si repaosul, impreuna cu umidifierea atmosferei din camera permit organismului sa elimine infectia.

Se recomanda evitarea fumului de tigara, a consumului de cafea sau alcool. Sucul de morcovi si infuzia de leustean sunt foarte utile, avand efect expectorant. Ceaiul din flori de tei are un efect usor sedativ, favorizand odihna necesara vindecarii. Siropul de brad este util in combaterea tusei. Compresele calde in zona toracica diminueaza febra si favorizeaza eliminarea expectoratiei.

Antibioticele nu se recomanda decat daca secretiile eliminate prin expectoratie au culoare galbena sau verzuie si sunt consistente, daca febra este persistenta si apar dureri la nivelul pieptului. Daca persoanele au complicatii sau au boli asociate (cum ar fi astmul) este necesar un tratament diferit, mai elaborat.

Complicatiile cele mai frecvente ale bronsitei sunt pneumonia, recurenta bronsitei si bronsiectaziile (inflamatii ale bronhiilor). Copiii si persoanele in varsta prezinta un risc mai mare de aparitie a complicatiilor.

 


Carmela Botezatu





Tags: Bronsita la copii , Raceala si gripa , Raceala la copii , Febra la copii , Antibiotice pentru copii


Alte articole recomandate:

Metode naturiste sa tratezi tusea sau raceala copilului

Copii au un sistem imunitar sensibil, de aceea ei racesc des in perioada toamna-iarna. Afla ce trebu ...

Ce sa faci cand copilul tuseste?

Tusea este unul din cele mai des intalnite simptome in cazul copiilor. Afectiunea provoaca disconfor ...

9 mituri despre raceala si gripa

De indata ce sezonul racelii si a gripei se arata la orizont, e destul de probabil ca tu sau cineva ...


Tu ce zici?
MariaPet
MariaPet

Si la noi de fiecare data bronsitele incep cu 1-2 zile de febra sub 38, iar dupa asta cu tuse uscata pe care o "transform" in umeda cu ceva expectorant, de obicei folosesc Prospanul. E pe baza de iedera si ajuta repede sa scapam fara prea multe batai de cap.

2016-12-07 la 22:53

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77