No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Unde si cum sa te joci cu micutul tau? (P)

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Joaca este extrem de importantă în viaţa copilului tău, la fel ca mâncarea şi somnul, este modalitatea prin care el descoperă lumea din jurul său și prin care îi este confirmată dragostea constantă de care este înconjurat.

Din momentul în care bebeluşul îşi poate susţine singur capul şi spatele şi când perioadele de somn prelungit se răresc, puteţi ieşi în lume pentru a va întâlni cu alţi pitici de vârsta lui. Asta se întâmplă de obicei dupa vârsta de 4 luni. Până atunci bucuria micuţului constă în joaca cu mânuţele, degeţelele şi privitul jucăriilor. De acum încolo, atenţia copiilor sporeşte şi devin interesaţi de jucăriile colorate, de sunetele noi, de interacţiunea cu părinţii şi cu alte persoane.

 

Unde să mergem cu cel mic?

1. Parcul

Parcul este cel mai la îndemână loc de joacă. În primul rând pentru că nu costă nimic, iar în al doilea rând pentru că întotdeauna vei găsi acolo şi alţi copii şi părinţi, cu care să vă împrieteniţi. În plus, vei găsi suficiente moduri de a-l distra pe micuț:

● Leaganele și toboganele. Dacă ţi-e frică să îl laşi singur sau nu găseşti un leagăn special cu scăunel, atunci ţine-l pe micuţ în braţe şi descoperiţi împreună plăcerea legănatului.

● Groapa cu nisip. După ce bebeluşul învaţă să stea singur în funduleţ, adică după vârsta de 6 luni, groapa cu nisip va fi mare bucurie pentru copil. Până atunci poţi să îl aşezi la tine în braţe şi să vă jucaţi împreună cu lopăţelele şi găletuşa. Fii cu ochii pe el, pentru că la această vârstă copiii vor să pună în gură aproape tot ce le cade în mână.

● Interacţionaţi cu alţi copii. Nu îţi face griji că bebeluşul tău e prea mic pentru a se putea juca împreună cu ceilalţi copii din parc. Pentru cel mic lumea colorată şi agitată a locurilor de joacă este un loc bun pentru a-şi dezvolta simţurile olfactive şi auditive. Pe măsură ce creşte şi se poate susţine singur, interacţiunea cu alţi pitici ca el îl va ajuta să înveţe primele noţiuni despre relaţionare şi emoţii.

2. Locurile speciale de joacă

Locurile speciale de joacă sunt o adevărată bucurie pentru copii. Sunt spaţii unde vă puteţi juca atunci când afară e prea frig pentru plimbare. De exemplu, centrele comerciale sunt dotate cu spaţii de joacă pentru copii. Va fi un mediu care îl va antrena pe copil, îi va stimula imaginaţia şi atenţia. Caută-le pe cele care au saltele pe jos, astfel încât bebeluşul să poată să meargă de-a buşilea, să se târască sau să cadă fără să se lovească. În plus, aici va găsi o mulţime de jucării şi alţi copii de vârsta lui cu care să se joace.

3. Ieșirile la iarbă verde

Îmbrăcaţi-vă adecvat, luaţi cu voi scutece de schimb, o gustare şi o păturică şi plecaţi în excursie. Copiii până în doi ani descoperă lumea în fiecare zi, iar locurile noi sunt cea mai bună lecţie pentru ei. Bebelușii sunt ca un adevărat burete care absoarbe toate informaţiile primite: sunete, imagini, mirosuri şi atingeri. Vei observa că joaca în aer liber va fi primită de copil cu braţele deschise. Atenţia îi va fi captată de maşinile de pe stradă, de animale, de copaci, de flori, de vânt, de lumina soarelui.

4. Locul de joacă de acasă

Nimic nu e mai confortabil şi mai cald decât locul de joacă din camera copilului. Este un spaţiu cu care bebeluşul se obişnuieşte repede şi, astfel, îi va fi mai uşor să facă noi descoperiri în privinţa jucăriilor, a formelor şi a sunetelor din jur. Dotează-te cu mingiuţe colorate de diverse mărimi pe care să le rostogoliţi de la unul la celălat. Cumpără cuburi (ideale sunt cele din burete sau plastic moale) din care să ridicaţi împreună castele. Vei observa însă că bebeluşul tău are şi alte jocuri preferate în casă: oglinzile pot fi fascinante pentru cei mici, la fel şi sursele de lumină sau sertarele de la bucătările.

 

copii joaca
Copiii până în doi ani descoperă lumea în fiecare zi...

 

Micuțul tău descoperă lumea în fiecare clipă

0-6 luni: copilașul primeşte foarte multe informaţii despre mediul extern prin intermediul auzului, văzului, mirosului şi gustului, dar mai ales prin intermediul simţului tactil. Pielea îi oferă celui mic informaţii neprețuite despre lumea înconjurătoare, pielea înregistrându-le și transmițându-le către creier. În plus, atingerile tandre ale mamei, mângâierea sau masajul pe care ea îl face puiului ei sunt mesaje de iubire și grijă, transmise copilului tot prin intermediul pielii. Pentru ca pielea fragilă a bebelușului să resimtă întru totul dragostea pe care mama i-o poartă clipă de clipă, scutecul folosit trebuie să fie și plăcut la atingere. Puiul tău se va simți cel mai bine în noul Pampers Premium Care, moale ca bumbacul, cu strat protector catifelat, ce protejează cu blândețe zona.

6-12 luni: cel mic capătă mai multă forţă, se răsuceşte, stă în funduleţ, încearcă să se ridice, este mai activ. Se începe diversificarea alimentației, iar puiul tău experimentează acum gusturi și senzații noi. Odată cu începerea diversificării, este esențial ca scutecul utilizat să izoleze umezeala și scaunele moi de pielea bebelușului mâncăcios. Pampers premium Care previne acțiunea enzimelor,menținând astfel nivelul normal al pH-ului în mediul scutecului.

12-18 luni: copilul nu mai plânge chiar din orice, este mai sigur pe el și deja independent în mişcări si deplasare. Ochii părinteşti trebuie să vegheze mereu, pentru că piticul se avântă voiniceşte în fugă către absolut orice i se pare interesant și încă nu realizează ce este periculos și ce nu. Copilul de 1-2 ani vrea totul şi imediat, nu are răbdare, nu are autocontrol, nu înţelege ce înseamnă "mai târziu". Confortul fizic al micului "nemulţumit" este foarte important, iar un scutec bun reprezintă o sursă de iritare în minus. Noul scutec Pampers Premium Care, cu benzi laterale elastic, care se potrivesc perfect în jurul burticii și benzi suprapuse, îi permit micuțului să se miște în voie.

18-24 luni: cel mic deja merge în picioare, se caţără, aleargă, se târăşte, se rostogoleşte, se dă peste cap. E argint viu! Precizia mișcărilor crește, iar cuvântul de ordine este într-adevăr mișcarea. Aceasta trebuie însă sprijinită de un "echipament" pe măsură. Un scutec potrivit poate fi comparat cu echipamentul corespunzător unui sportiv de performanță. Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, Pampers Premium Care realizează o distribuire optimă a gelului superabsorbant din interiorul scutecului, astfel încât acesta este cu 20% mai subțire și mai confortabil.

24-36 luni: După vârsta de doi ani, mulți dintre copii încep să deprindă mersul la oliță, însă orice încercare de a obliga copilul să folosească olița înainte de a fi pregătit îl va face pe acesta s-o refuze. Un scutec subțire, superabsorbant și flexibil reprezintă o alegere care satisface și copilul, și părintele. Tipul de scutec pe care îl va purta până în momentul în care cel mic se va deprinde cu olița trebuie să țină pasul cu dezvoltării sa psihosomatice. Confortul, protecția, îngrijirea pielii și adaptabilitatea sunt calități cu care noul Pampers Premium Care vine acum atât în sprijinul părinților, cât și al celor mici.

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții". Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77