No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Stii care sunt cele mai bune pozitii de alaptat? Afla mai jos! (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nimic nu pare mai frumos decât alăptatul bebelușului. Este momentul de intimitate care creează între tine și copilul tău o legătură strânsă, ce va dura pe viață.

Este momentul de intimitate care creează între tine și copilul tău o legătură strânsă, ce va dura pe viață. Nu este însă așa de simplu pentru mămicile începătoare. O poziție nepotrivită îți poate crea disconfrot și dureri, iar bebelușul nu va putea să mănânce așa cum trebuie. La început, noile mămici au nevoie de o perioadă pentru a se acomoda cu alăptarea bebeluşului, e nevoie de puțină practică, răbdare și de încercarea mai multor poziții de alăptat până o veți găsi pe cea în care amândoi vă simțiți bine.

1. Este o poziție clasică, adoptată de multe mămici care alăptează. De obicei, este folosită după primele săptămâni de la naștere, mai ales de către mamele care au născut pe cale naturală. În cazul în care ai trecut printr-o cezariană, ți se va părea un pic mai greu să suporți presiunea pe care o pune copilul pe abdomenul tău.

Capul bebelușului este susținut de antebraț, cu cotul îndoit, iar palma ta îi sprijină spatele și fundulețul. Dacă alăptezi la sânul drept, folosește mâna dreaptă ca să ții copilul, iar cu mâna stângă pune sânul în gurița lui.

Ca să îți fie mai ușor folosește mai multe perne pe care să îți pui cotul și un scăunel pentru a-ți odihni picioarele, astfel încât să nu fie nevoie să te apleci către bebeluș. Copilul trebuie să fie în poziție orizontală și cât mai aproape de corpul tău.

2. În această poziție micuțul va fi înconjurat de brațele tale. Tu vei putea să îți folosești ambele mâini pentru a-l ghida și sprijini. Folosește-te de o pernă pe care să o ții în poală. Cu ajutorul ei îți sprijini coatele și îl ridici pe cel mic la nivelul sânului, făra ca tu să te apleci în față.

Dacă îl alăptezi la sânul drept, folosește mâna dreaptă ca să îți ții sânul și mâna stângă ca să susții micuțul. Îi vei sprijini spatele pe antebraț, iar palma deschisă îi va ține capul. Este o poziție adoptată de mămici mai ales atunci când bebelușul se lasă cu greu convins să deschidă gurița și să mănânce.

3. Una dintre pozițiile de alăptare preferate de mămici în primele săptămâni de după naștere, mai ales dacă au trecut printr-o cezariană, este cea întinsă pe o parte.

Da, se poate! Tu te vei simți mult mai relaxată și te vei putea odihni puțin, iar bebelușul va sta întins lângă tine cu capul în dreptul sânului, paralel cu corpul tău. Vei avea nevoie de puțin exercițiu ca să reușești să alăptezi în această poziție și de o mulțime de perne care să vă susțină pe tine și pe copil.

În primele săptămâni poți să îți sprijini bebelușul cuprinzîndu-l cu brațul îndoit, însă pe măsură ce crește vei vedea că va fi mult mai ușor să îl susții doar cu o pernă.

4. Poziția e cunoscută și sub denumirea de "mingea de fotbal" pentru că bebelușul e ținut sub brațul tău așa cum jucătorii de fotbal american își țin mingea atunci când aleargă pe teren.
Dacă alăptezi la sânul drept, atunci copilul se va afla sub brațul tău drept. Cu antebrațul și palma îi susții spatele, gâtul și capul, în timp ce picioarele lui vor fi ghemuite și prinse între corpul și brațul tău. Cotul stâng și sânii vor fi susținute de o pernă, astfel încât palma stângă (arcuită în froma literei C) să poată cuprinde sânul drept și să îl ghideze spre gura bebelușului.

Mămicile care au născut prin cezariană sunt cele care adoptă foarte des această poziție pentru că în acest fel bebelușul nu se sprijină pe abdomen. Poziția este una foarte bună pentru mămicile de gemeni și pentru femeile care au sânii mari sau sfârcuri invertite (ascunse în aureola sânului).

 

alaptare

 

5. Poți încerca această poziție de alăptat după ce bebelușul mai crește și își poate suține singur capul și spatele. Copilul va sta în poala ta, în poziție verticală, cu capul lângă sân. Dacă e nevoie, folosește o pernă pentru a-l ridica.

Brațele tale îl vor înconjura ca într-o îmbrățișare, iar bebelușul va căuta singur sânul pentru a mânca. Poziția este ideală pentru micuții care au crescut puțin și au învățat deja cum să sugă la sân, fără să fie nevoie ca tu să ghidezi gurița pentru alăptare.

6. Cunoscută sub numele de "îmbrățișarea australiană", această poziție este ideală atunci când bebelușul este foarte mic, iar tu ești obosită. Tu te întinzi pe spate, pe canapea sau pat (poți să îți susții capul și gâtul cu o pernă), iar micuțul stă peste tine, astfel încât gurița lui să ajungă la sân.

Este o poziție recomandată mai ales pentru bebelușii sănătoși, care nu au probleme cu alăptarea. Nu îți face griji că puiul tău nu va putea respira așa cum trebuie sau că s-ar putea îneca atunci când mănâncă. Nou născuții au reflexe bune, iar atunci când ții copilul deasupra ta, vei observa că își va ridica singur capul.

Alăptarea copilului va deveni în scurt timp cel mai relaxant moment pentru amândoi. Sunt clipele în care stați lipiți unul de celălalt, vă alintați și vă vorbiți. Alegeți pozițiile în care atât tu, cât și micuțul vă simțiți bine.

Nu uita:

● alege un scaun sau un fotoliu confortabil pentru alăptarea bebeluşului

● folosește cât mai multe perne pentru a-ți sprijini brațele

● utilizează un scaun mai mic sau o măsuța de cafea pentru a-ți spirjini picioarele

● sustine-ți sânii (mai grei în perioada de lactație) cu mâna

● variază pozițiile de alăptat

Alăptatul este cel mai intim moment dintre tine și bebeluș, așa că relaxează-te și bucură-te de clipele unice

alături de copilul tău.

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pewww.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții". Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77