No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Somnul la bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Pentru fiecare copil, somnul este o functie primordiala, calitatea somnului influentand direct sanatatea si dezvoltarea acestuia. Din acest motiv, pentru parinti, cunoasterea ritmurilor si fluctuatiilor somnului este o necesitate, in special daca luam in calcul faptul ca acestea contribuie si la un oarecare echilibru familial.

Pentru a te ajuta sa-i oferi minunii care doarme linistita in patut ocazia de a creste si a se dezvolta armonios, in continuare vei regasi cateva informatii referitoare la somnul bebelusului.

Atunci cand doarme, un bebelus se dezvolta atat fizic cat si psihic. Hormonul de crestere este secretat in timpul fazelor de somn, faze care se inscriu in memoria lui ca fiind primele experiente de viata. Daca la adult somnul reprezinta o inlantuire de doua cicluri mari, de la somn pana in momentul in care este treaz, bebelusul se poate regasi in una din fazele de somn, numite si cele sase stari de vigilenta. Cunoasterea acestora te va ajuta sa intelegi mai bine reactiile copilului si sa raspunzi astfel nevoilor sale:

  1. Starea de somn calm profund – copilul doar cu pumnii stransi, fara a fi agitat, dar muschii lui sunt incordati. In aceasta etapa este secretat hromonul de crestere
  2. Starea de somn activ paradoxal – copilul pare agitat, ochisorii i se misca sub pleoapele intredeschise, manutele si piciorusele se misca si respiratia lui este neregualata
  3. Starea de atipire – copilul este intr-o stare de somnolenta partiala. In aceasta etapa trebuie sa eviti sa-i iei in brate sau sa-i vorbesti pentru ca el sa nu se trezeasca
  4. Starea de veghe calma – copilul este linistit, atent la ceea ce se intampla in jurul lui si capabil sa raspunda doar prin suras sau mimica
  5. Stadiul de veghe activa – copilul pare incordat si agitat, isi misca manutele si piciorusele si da impresia ca se poate enerva in orice clipa
  6. Stadiul de veghe agitata – copilul plange puternic, se enerveza si este agitat, in ciuda eforturilor tale de a-l calma. In timpul primelor saptamani, aceste faze sunt mai frecvente si mai lungi, urmand ca ele sa se diminueze si sa dispara incepand cu luna a 3-a de viata.

 

bebe doarme

 

Indiferent de varsta bebelusului tau, este important sa-i respecti somnul. Un nou-nascut doarme mult si nu reuseste, in primele saptamani de viata, sa faca diferenta dintre zi si noapte. Un bebelus mic se trezeste doar pentru ca ii este foame sau pentru ca nu se simte confortabil. Este important ca somnul acestuia sa nu fie deranjat pentru ca el va reusi sa se adapteze mai bine la mediul in care traieste daca succesiunea naturala a starilor de somn este respectata.

Primele 4 luni de viata reprezinta o perioada de adaptare extrem de dificila pentru copil si aceasta trebuie facilitata printr-un climat afectiv linistitor. Foarte sensibil la starile parintelui, copilul are nevoie de afectiune, atingere, liniste si intelegere. Un bebelus are nevoie de blandete, dar si de fermitate. In acest sens, chiar daca plange, un copil nu trebuie luat in brate in urmatoarele secunde pentru ca aceasta poate reprezenta modalitatea sa de a se linisti si de a adormi.

Pentru ca puiutul tau sa aiba parte de un somn sanatos incearca sa mentii in jurul lui o ambianta calma si armonioasa, nu de liniste totala, ci lipsita de zgomote puternice. Profita de momentele lui de veghe pentru a-l hrani, ingriji si mangaia si lasa-l sa doarma in voie pentru ca somnul il ajuta sa se dezvolte si sa creasca.

 


Marga Rotaru






Alte articole recomandate:

Potentiale probleme de somn la copii

Multe dereglari ale somnului pot sa isi faca aparitia la varsta adolescentei, printre care apneea o ...

Somnul bebelusilor intre 3 si 6 luni

De obicei, de la varsta de 3 luni sau mai tarziu, nou nascutii incep sa dezvolte mai mult un somn re ...

Ajuta-ti bebelusul sa aiba un somn linistit!

Daca micutul tau plange de fiecare data cand il pui in patut, iar tu alergi imediat sa il calmezi, ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77