No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Somnul bebelusilor: 6 greseli de evitat

In Bebelusi , adaugat in
(4/ 3)
Printeaza Articol

Adormirea bebelusului fara leganat minute bune, fara cantecele si plimbari si un somn odihnitor, fara prea multe treziri – o misiune grea pentru multi parinti. Ce greseli trebuie sa eviti, astfel incat somnul micutului tau sa nu aiba de suferit?

Greseli de evitat

1. Nu-ti culca bebelusul prea tarziu!

Ai lucrat toata ziua, iar seara vrei sa-ti petreci putin timp cu bebelusul, sa te joci cu el, sa-l alinti. Te gandesti, probabil, ca joaca il va obosi rapid si va adormi fara sa fie nevoie sa-l legeni sau sa-i canti. Lucrurile nu stau, insa, asa. Bebelusul are nevoie de un program care sa fie respectat mereu si de un ritual al adormirii, de care sunt responsabili parintii. Nu este deloc indicat sa-ti culci bebelusul mai tarziu decat este obisnuit sa adoarma, intrucat ii vei perturba programul si ritmul, obosindu-l inutil.

2. Adormirea copilului prin plimbare

Nu este o idee buna sa-l obisnuiesti pe cel mic sa adoarma in scaunul auto sau in carucior din simplul motiv ca nu vei putea face acest lucru in fiecare seara. In acest caz, bebelusul va plange, obosit fiind, insa nu va adormi imediat. In plus, zgomotul cauzat de trafic nu favorizeaza somnul odihnitor, profund, de care are nevoie cel mic.

3. Distragerea atentiei

Caruselul asezat deasupra patutului s-ar putea dovedi o alegerea nu foarte inspirata pentru bebelusii care nu adorm usor. Miscarea obiectelor colorate, luminile si chiar sunetul pot constitui surse de distragere, care, in loc sa-l adoarma pe bebe, il tin treaz. Cel mai bine ar fi sa-l culci pe bebe intr-o incapere foarte slab luminata sau chiar deloc. Nu-ti face griji: este prea mic pentru a-i fi teama de intuneric. Eventual, poti sa-i pui muzica linistitoare (eventual clasica) in surdina.

 

bebelus doarme

 

4. Nerespectarea ritualului de culcare

Ritualul de culcare al unui bebelus poate cuprinde o baie, un masaj relaxant si putina muzica. Povestea nu este necesara cand copilul este foarte mic. Activitatile relaxante il ajuta pe cel mic sa treaca de la emotiile incercate in timpul zilei la un somn reconfortant. Asigura-te ca ritualul adormirii poate fi repetat in fiecare seara, astfel incat bebelusul sa se simta in siguranta si confortabil inainte de a adormi.

5.  Patutul copilului vs. patul parintilor

Din cand in cand, iti culci bebelusul in patul din dormitor. Incet-ncet se obisnuieste sa adoarma langa voi, refuzand sa fie culcat in patut. Neintelegand ca nu poate dormi mereu in patul vostru, va plange imediat ce il vei lasa sa doarma singur. Solutia este sa nu-l culci bebelusul in patul vostru, iar daca ai facut deja acest lucru, sa-l dezobisnuiesti. La inceput, va trebui sa stai langa patutul lui pana va adormi, apoi va trebui sa te stie in camera si abia dupa un timp se va obisnui sa doarma singur.

6. Nu face prea devreme trecerea de la patut la patul mare!

Daca il pui sa doarma intr-un pat mare prea devreme, vei vedea ca, trezindu-se dimineata, va colinda prin casa in voie. Inainte de implinirea varstei de 3 ani, copilul este prea mic pentru a sta cuminte in patul lui. Daca are posibilitatea sa se dea jos si sa umble sau sa se joace, va face acest lucru.






Alte articole recomandate:

Copiii si somnul de noapte. 17 sfaturi pentru parinti

Din ce in ce mai multi parinti se plang ca cei mici nu dorm bine noaptea. Daca nu sunt probleme de s ...

Sfaturi pentru adormirea bebelusului

De multe ori mamicile nu mai stiu cum sa-si adoarma mai repede bebelusii. Descopera cateva sfaturi u ...

Copiii nou-nascuti si somnul

Somnul are un rol deosebit de important in dezvoltarea nou-nascutilor. Copiii cu varsta mai mica de ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77