No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sfaturi pentru o baita sigura

In Bebelusi , adaugat in
(4/ 2)
Printeaza Articol

Daca vrei ca bebelusul tau sa aiba parte de o baie placuta si lipsita de pericole, este indicat sa tii cont de cateva reguli. Cu ajutorul lor, bebe va fi curat si sanatos, iar tu vei fi multumita!

Ora de baie poate sa fie o adevarata ocazie de distractie si de comunicare cu bebelusul tau. Totusi, nu trebuie sa uiti ca este si un moment in care e necesar sa fii foarte atenta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ii oferi copilului tau o baie sigura si placuta.

 

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu iti lasi niciodata bebelusul sa faca baie nesupravegheat, nici macar pentru un minut. Copiii se pot ineca usor chiar si in apa din cada. Pregateste-ti in baie toate obiectele de care ai nevoie – propsop, sapun, ulei, haine. Daca trebuie sa raspunzi la usa sau la telefon, scoate copilul din apa, infasoara-l intr-un prosop si ia-l cu tine.

Ai grija ca in sala de baie sa fie destul de cald, pentru ca un copil este mult mai putin rezistent decat un adult si poate raci foarte usor.

Nu pune bebelusul in cada atunci cand apa curge. Temperatura apei se poate schimba brusc sau adancimea poate creste prea repede. Pregateste de dinainte apa, astfel incat sa nu mai stai cu aceasta grija.

Cada poate fi uneori destul de alunecoasa, asa ca te sfatuim sa pui in ea un mic covoras de cauciuc. Gasesti in magazine covorase speciale pentru cada. Poti sa protejezi si capul micutului tau folosind o casca pentru baie.

Ai grija ca apa sa fie calda, dar nu fierbinte. Pielea copilului este mult mai sensibila decat cea a unui adult, iar un bebelus poate capata foarte usor arsuri grave.

apa-in-cada-bebelusului_100
Daca micutul tau are mai putin de 6 luni, foloseste o cantitate mica de apa – umple cada pana la 2-3 centimetri. In cazul unui copil mai marisor poti folosi mai multa apa, dar aceasta nu trebuie sa depaseasca talia copilului atunci cand sta jos.

Invata-ti copilul cum sa stea in cada, dar nu il pune sa stea in picioare, ci in fund. Astfel eviti riscul sa alunece sau sa se dezechilibreze.

Sapunul, samponul si spumantul pot usca pielea bebelusului si ii pot provoca eruptii cutanate, asa ca foloseste-le cu moderatie. Aceste produse pot irita si caile urinare, ceea ce va conduce la diverse infectii ale aparatului urinar. Ca sa eviti aceste riscuri, joaca-te cu micutul tau la inceputul baii si lasa pentru la sfarsit sapunitul si samponatul.

Nu lasa copilul sa atinga robinetul sau sa se joace cu el, pentru ca o clipa de nesupraveghere poate provoca accidente. Eventual il poti aseza cu spatele la robinet, ca sa eviti tentatia.

Nu lasa aparate electrice langa cada. Uscatorul sau placa de par nu au ce cauta la indemana copilului, mai ales cand acesta este in apa.

 

Tine cont de aceste sfaturi si copilul tau ca avea cu siguranta parte de o baie placuta, distractiva si lipsita de pericole!






Alte articole recomandate:

Baia bebelusului. Transforma baita in ceva placut

Fiind cea mai buna metoda de a pastra pielea bebelusului curata, baita zilnica trebuie efectuata int ...

Baia bebelusului

Imbaierea copilului tau poate fi unul dintre cele mai placute momente ale zilei. Asigura-te ca ai la ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77