No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sapte metode de a stabili un program de masa, somn si joaca pentru sugar

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Daca vrei sa iti usurezi viata si sa iti ajuti si copilul in acelasi timp, este indicat sa pui la punct un orar de somn, hrana si joaca pentru sugar. Iata sapte pasi care te vor ajuta sa aplici acest orar.

Obisnuieste-ti sugarul sa adoarma la o anumita ora

 

Daca vrei sa ai un copil multumit, trebuie sa te asiguri ca se odihneste cat trebuie si cand trebuie. Stabileste-i anumite ore la care sugarul sa fie obisnuit sa adoarma. Cel mai important este, bineinteles, somnul de noapte.

Nu trebuie sa te complici, ci sa apelezi la activitati simple: o baita calda, pijama curata, o ultima masa inainte de culcare si o lumina difuza in camera. Obisnuieste-ti bebelusul ca dupa 3-4 luni sa adoarma singur, asezandu-l in pat cat inca este treaz.

 

Invata-ti sugarul diferenta dintre noapte si zi

 

ore-de-joaca-la-sugar

 

 

Multi copii nu deosebesc initial noaptea de zi, dormind destul de haotic. Daca ziua petrec o buna perioada din timp dormind, sunt mari sanse ca noaptea sa fie destul de activi si neastamparati. Ce ai putea sa faci in aceasta situatie? In primul rand sa ai grija ca in timpul zilei casa sa fie bine luminata. In timpul noptii nu lasa o lumina prea puternica aprinsa, nu face zgomote si nu vorbi prea mult cu bebelusul cand il hranesti. Va intelege in acest fel ca ziua este pentru joaca, iar noaptea pentru somn.

 

 

 

 

 

 

Invata sa citesti semnalele bebelusului

 

Poti sa citesti carti de specialitate sau sa consulti prieteni sau doctori. Este foarte bine sa faci asta, dar ideal este sa descifrezi limbajul bebelusului tau si sa iti dai seama de ce anume are nevoie. Petrece cat mai mult timp cu copilul si vei ajunge sa il cunosti foarte bine si sa intuiesti ce isi doreste. Vei putea sa il hranesti inainte sa inceapa sa planga de foame si sa il culci inainte sa fie prea obosit.

Nu este usor sa inveti sa iti "citesti" copilul, dar cu rabdare si ceva timp vei reusi. Odata ce ai inceput sa vezi ca totul se petrece la intervale regulate, noteaza programul sugarului si ghideaza-te dupa el.

 

Daca ai facut un program, respecta-l

 

Incearca sa nu sari peste activitati precum masa la ora fixa, momentele de joaca sau ora de culcare. Este foarte important ca, pana sugarul se obisnuieste cu rutina, sa te tii de programul facut si sa respecti fiecare interval. Incearca sa nu amani o masa sau sa il culci mai tarziu decat ai stabilit. Copilul va invata mult mai usor ce are de facut si se va simti mai confortabil.

 

Asteapta-te la schimbari

 

Copilul tau creste foarte repede, chiar in timpul primului an avand loc o serie de modificari in comportamentul si obiceiurile sale. Micutul tau incepe sa se tarasca si sa mearga, creste in greutate si invata mereu lucruri noi. Vei observa probabil ca mananca mai des si mai mult, doarme cu cateva ore in plus sau, din contra, se trezeste noaptea si doarme ziua. Nu te speria, totul tine de faptul ca bebelusul tau se adapteaza usor-usor din punct de vedere fizic la schimbarile prin care trece. Fie va reveni la vechiul program, fie va fi nevoie sa concepeti impreuna altul nou.

 

Coreleaza programul cu varsta copilului

 

Atunci cand copilul creste, multe din nevoile sale se schimba. Incepe sa inlocuiasca somnul din timpul zilei cu joaca, mananca alimente solide si are nevoie de mai multa hrana. Adapteaza programul in functie de nevoi, astfel incat copilul tau sa nu aiba nicio problema in a-l respecta.

 

Nu te astepta sa mearga perfect

 

Oricat ti-ai dori, lucrurile nu merg intotdeauna ca la carte. Poti observa schimbari in atitudinea sugarului de la o zi la alta, avand in vedere faptul ca se dezvolta si creste foarte repede. Accepta-le si arata flexibilitate. Variatia este buna, singura conditie este ca micutul tau sa aiba in continuare parte de hrana, somn, joaca si multa dragoste.






Alte articole recomandate:

Retete cu banane pentru sugari

Majoritatea copiilor adora bananele. Invata sa prepari cateva retete simple si gustoase cu banane, p ...

Ghidul primelor cuvintele la sugari si copii

Unii copii incep sa vorbeasca mai repede altii mai tarziu, intarzierea vorbirii are mereu un motiv i ...

Cum sa introduci legumele in alimentatia sugarului

Alimentatia copilului este un proces treptat, trecand de la alaptare la biberon, apoi la cana si in ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77