No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Orarul de somn al bebelusului (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Bebeluşii au diferite motive extrem de serioase pentru a nu dormi bine – cumplitele colici, visele urâte, creşterea dinţişorilor, diferite boli. Dar sunt şi perioade, în primul an de viaţă, când, deşi nu este supărat de colici, boli sau dinţi, tot nu doarme bine – are somn întrerupt de pauze în care fie plânge, fie are chef de joacă.

Acestea sunt o parte din tulburările de somn ce apar la vârste foarte mici, dar ce ne facem cu copiii care nu se lasă culcaţi seara, care adorm precum adulţii după ora 21, 22? Problema nu e la copil, ca de obicei, este la adult.

Un copil care adoarme la ore târzii este fie un copil care a dormit prea mult pe timpul zilei, fie s-a trezit mult prea târziu dimineaţa (după ora 7-8.00), fie un copil care nu a fost scos destul la aer pe timpul zilei, fie un copil ai cărui părinţi vin mult prea târziu acasă şi nu îi respectă programul de somn al copilului. Nu prea avem scuză pentru culcarea copilului târziu în noapte, chiar dacă explicaţii găsim, pentru că cel căruia îi facem foarte mult rău este copilul. În timp va deveni agitat, nervos, va avea probleme de atenţie şi memorie, ba chiar în unele cazuri întârziere în dezvoltare sau dereglări hormonale.

Ca să reglăm această problemă (căci este o problemă cu adevărat) mai întâi trebuie să identificăm cauza – şi timp de o săptămână monitorizăm (în scris) somnul copilului, notând orele de culcare şi trezire la toate somnicurile din acea săptămână, plus programul zilnic al copilului (ore de masă, de plimbare, de joacă) şi orele de venire acasă a părinţilor sau altor adulţi care se afla în preajma copilului. Vom analiza care sunt motivele – doarme prea mult, se trezeşte prea târziu, tati vine târziu şi copilul îl aşteaptă, părinţii dau prioritate activităţilor casnice seara şi amână culcarea copilului până termină treburile prin casă etc. După identificarea listei de cauze, abordăm una câte una şi le eliminăm. Vom începe cu ce este mai uşor, de exemplu – vom trezi copilul mai devreme dimineaţa (dar nu cu diferenţe mari de ora, de exemplu un copil care se trezeşte la 9- 10 nu va fi trezit dintr-o dată la 7, ci treptat coborâm ora cu câte 30 minute pe zi până ajungem la o oră rezonabilă), iar seara scădem câte 15 minute pe zi de la ora de culcare, încât dacă până acum adormea la 24.00, în prima seara va fi culcat la 23.45, apoi la 23.30, a treia seara la 23.15 şi tot aşa până ajungem la ora normală 21.00 sau pentru cei şi mai mici puţin mai devreme.

Să nu uităm că după ce au început să meargă, copiii îşi pot consuma energia mergând afară în aer liber (nu stând numai în cărucuior) – au nevoie de aceasta nu numai pentru somn, ci pentru o bună dezvoltare a abilităţilor motorii, chiar dacă spatele adultului care îl însoţeşte pe copil are de suferit stând în poziţia aplecat ca să îl ţină pe copil de mânuţe.

Nu vom renunţa la demersul acesta (de a culca copilul la o oră adecvată), chiar dacă venind acasă târziu, unii membrii ai familiei nu mai au timp să se joace cu cel mic sau să îl prindă treaz. Interesul copilului este mai presus de orice.

 

undercover-baby


Pentru că știe cât de important este somnul în dezvoltarea micuților, Pampers a creat noul Pampers Active Baby, care oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii, pe timpul nopții.

Noile scutece Pampers Active Baby absorb o cantitate mai mare de lichid, preiau umezeala mai repede, oferind bebelușului un somn liniștit și cu adevărat odihnitor. Datorită capacității mari de absorbție, noul strat al Pampers Active Baby se reactivează rapid, putând să absoarbă o nouă cantitate de lichid, chiar după câteva ore de la prima folosire.

Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:

● benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;

● material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;

● potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;

● loțiune protectoare din aloe vera.

Nu uita de șervețelele umede Pampers Baby Fresh, pentru o senzație de prospețime ca după băiță, oriunde, oricând!

 

active-baby
pampers-baby-fresh

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții". Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77