No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Limbajul corpului la bebelusi – cum intelegi ce vrea sa spuna? (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cum te poţi înţelege cu o mică fiinţă care nu îşi spune înca în cuvinte durerile, plăcerile, bucuriile? Odată ce vei învăța limbajul corpului, va fi uşor să comunicați!

De la plânsete şi scâncete, până la zâmbete sau strâmbături, cei mici au nenumărate feluri prin care îşi exprimă dorinţele și sentimentele. Cu timpul, orice părinte învaţă limbajul corpului la bebeluşi, dar e mai bine să le ştii din timp ca să înţelegi ce îşi doreşte cel mic atunci când întinde braţele în direcţia ta, când îşi feacă ochişorii sau când mişcă rapid din picioruşe.

 

O limbă fără cuvinte

Copilaşii până într-un an au puţine cuvinte în vocabular. Cu mari eforturi s-ar putea să îţi răsundă prin imitare la salut sau la gestul de "la revedere", să spună mama sau tata. În schimb, dicţionarul lor cuprinde gesturi cu ajutorul cărora să îţi comunice nevoile şi dorinţele.

Dacă eşti un părinte atent, îl vei ajuta pe cel mic să se exprime mai bine şi să fie mai încrezător, iar din momentul în care îi vei înţelege bine gesturile, vei fi un partener potrivit pentru activităţile sale zilnice.

Dezvoltarea sugarului este foarte importantă încă din primele luni de viaţă. Încurajarea limbajului prin întrebări repetate, chiar şi a celui prin gesturi, îl va ajuta pe copil să experimenteze, să creeze conexiuni şi să îşi dezvolte vocabularul încă nefolosit.

 

Fiecare etapă are limbajul ei

Cu fiecare zi din viaţa lui, puiul tău va găsi alte metode prin care să comunice cu tine. Fiecare vârstă are gesturile ei în vocabularul celui mic, pe măsură ce nevoile lui se diversifică şi fiecare progres făcut indică o nouă etapă în dezvoltarea bebeluşului.

Până la 3 luni. Multe din gesturile pe care bebeluşul le are în această perioadă nu sunt neapărat un limbaj, ci mai degrabă reflexe înnăscute. Aşa că, dacă îţi prinde degetul în mâna lui mică, nu înseamnă neapărat că vrea să îţi comunice ceva. Multe dintre aceste gesturi, specifice acestui stadiu din dezvoltarea sugarului, vor dispărea în următoarele luni pentru a face loc altora noi. Totuşi, atunci când face o grimasă drăguţă, care seamănă cu un zâmbet, înseamnă că este fericit.

Între 4 şi 9 luni. În această perioadă micuţii devin tot mai conştienţi de legatura dintre gând şi acţiune. Gesturile pe care le face sunt, de cele mai multe ori, semnale pe care ţi le transmite şi prin care îşi arată dorinţele. Dacă întinde mânuţele spre tine, însemnă că îşi doreşte să îl iei în braţe, iar dacă aruncă jucăriile pe jos ca tu să i le aduci e un semn că vrea să se joace, nu să se joace cu nervii tăi. Vei ştii şi dacă s-a plictisit sau îi este somn, dacă întrerupe acţiunile anterioare sau dacă îşi freacă ochişorii sau urechile.

Până la un an. De la vârsta de 9 luni, coordonarea şi mobilitatea bebeluşilor se îmbunătăţesc. Astfel, gesturile ce păreau fără noimă, vor exprima ceva mult mai clar acum. Salutul poate fi manifestat şi prin intinderea mâinilor către cunoscuţi. Totuşi, fiecare copil îşi va manifesta dorinţele în moduri proprii, pe care le va combina de acum şi cu sunete specifice. Nu ar trebui să fii surpinsă dacă atunci când îi este sete se uită insistent către frigider sau către dulapul de unde scoţi de obicei sticla cu apă pentru el.

 

limbajul corpului la bebelusi

 

Gesturi decodate

Ca să poţi comunica eficient cu bebeluşul tău, chiar dacă nu ştie să vorbească, trebuie să îi înţelegi limbajul. Numai aşa îi vei putea răspunde dorinţelor.

Când îşi atinge obrăjorii este un semn că micuţul are nevoie de câteva secunde pentru a înţelege ce se petrece în jurul lui sau este semnalul care trebuie să îţi spună că i-ai invadat spaţiul personal. Dacă se întâmplă să observi că face asta când vă jucaţi cu o jucărie nouă, când mâncaţi sau când vreţi să vă alintaţi, lasă-i un minut, două ca să se acomodeze.

Când îşi freacă ochişorii este primul semn că îi este somn şi vrea la culcare, iar dacă gestul este făcut atunci când ştii cu siguranţă că este odihnit, înseamnă că vrea să se joace.

Când dă puternic din picioruşe, bebeluşul încearcă să îţi arate cât de bine se simte şi cât de frumos, interesant sau amuzant i se pare ceea ce vede. S-ar putea să îţi ceară în acest fel şi atenţia ta, mai ales dacă nu eşti prin preajmă pentru că ştie că poţi auzi sunetele pe care le fac picioruşele atunci când lovesc pătuţul.

Când îşi întinde mânuţele înseamnă că e în toane bune şi este relaxat, gata să cerceteze ceea ce îl înconjoară. Dacă e deja la vârsta la care ar trebui să se ridice în funduleţ, atunci acest gest ar putea fi un semn că vrea să îl ajuţi să îl ridice.

Când îşi prinde sau îşi freacă urechile micuţul încearcă să îţi arate că este deranjat de ceva sau că are un disconfort sau o durere. Fie că e vorba de mâncarea care nu îi place, fie că are gaze la stomac.

Când se răsuceşte şi se zvârcoleşte nu este neapărat un semn rău. Bebeluşii ştiu cum să se distreze şi singuri, iar răsucirile de pe o parte pe alta pot fi un semn că se distrează de minune. Totuşi, pot fi şi un semnal că este nervos sau că a devenit agitat din cauza unor factori din jurul său. De exemplu, prea multe persoane sau prea mult zgomot.

Cu fiecare contact, cu fiecare mângâiere, lumea începe să prindă contur. Pielea bebelușului tău este o sursă unică de experiențe senzoriale, prin care puiul tău se dezvoltă în fiecare zi. Pentru el, atingerile sunt o cale de a descoperi universul din jurul lui. Iar pentru ca puiul tău să poată explora lumea cu bucurie, pielea lui trebuie să fie sănătoasă și uscată.

Tocmai de aceea, Pampers, recomandat de Societatea Română de Pediatrie, vine în sprijinul părinților, oferind o protecție de 5 stele pentru cea mai pretențioasă piele din lume, aceea a bebelușului mult iubit. Cu Pampers Premium Care, pielea sa va fi mereu uscată, curată, hidratată și sănătoasă, pentru ca el să poată porni în lunga călătorie de descoperire a lumii.

Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei Dry Max, noul Premium Care este cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers. Micuțul tău beneficiază acum de o ultra protecție de până la 12 ore, în timp ce benzile laterale elastice care se potrivesc perfect în jurul burticii sale, îi asigură atât o ultra fixare, cât și lejeritate în mișcare. Ultra îngrijirea pielii este asigurată acum de stratul exterior ce lasă pielea să respire, de sistemul unic de absorbție al scaunelor moi (mărimile 1-3) și de stratul de loțiune cu Aloe Vera, cu efect hidratant asupra pielii. Pentru confortul bebelușlui, materialul utilizat în crearea Premium Care este moale ca bumbacul, iar stratul exterior, acum și mai catifelat, protejează cu delicatețe zona acoperită de scutec.

 

pampers premium care

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții" . Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77