No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Joaca, esentiala pentru dezvoltarea copilului

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Bebelusul de 4 luni este fascinat de piciorusele lui, de ochelarii sotului sau de bijuteriile tale. La 3 ani, fetitele se vad printese, iar baietii piloti de raliu. Se joaca fericiti ore intregi, iar joaca este aceea care ii va ajuta sa se dezvolte armonios.

De la nastere pana la 9 luni


In primele luni de viata, cea mai fascinanta jucarie pentru bebelus este propriul corp. Isi descopera manutele, degetelele, piciorusele si se joaca incantat. Pana cand invata sa mearga, va fi atras de toate lucrurile care se misca si care fac zgomot.


Stand pe spate in patutul lui, isi vede manutele miscandu-se. La 2-3 luni, isi descopera piciorusele, pe care va incerca sa le prinda cu manutele. La aceasta varsta, simturile bebelusului sunt in alerta, gata sa-l ajute sa descopere realitatea inconjuratoare. Insa toata aceasta explorare il oboseste.


Noi conexiuni se creeaza intre neuronii bebelusului, de unde si timpul necesar odihnei. In timpul somnului poate “vedea” anumite imagini, iar cand, treaz fiind, le va revedea, va putea sa anticipeze. Astfel, va sti ca o anume miscare produce un anumit zgomot.

 

bebe_se_joaca

Dupa implinirea varstei de 4 luni, progresele bebelusului sunt spectaculoase. Inconjurat de jucarii, bebe se amuza sa le observe, sa le atinga, sa le prinda cu manutele, sa le examineze si sa le imprastie in jurul lui.


Mama il ajuta pe cel mic sa se dezvolte, sa anticipeze, dar si sa aiba parte si de surprize. De exemplu, bebelusul se asteapta sa fie gadilat pe burtica, dar mama, in loc sa faca acest lucru, ii saruta fruntea sau ceafa. Bebelusul nu se asteapta la acest comportament si incepe sa rada. Incetul cu incetul, va sti ca mama poate sa schimbe oricand „strategia” si il va ajuta sa se adapteze emotional, va invata sa anticipeze, bagaj important, care-l pregateste de separarea de aceasta.


Intre 9 si 15 luni


In acest interval, bebelusul va face progrese considerabile ce tin de psihomotricitate. Va cauta sa se agate de toate obiectele care-i apar in cale, va dori sa urce si sa coboare cu o perseverenta incredibila. Va incerca sa se distanteze de tine si sa se familiarizeze cu locuinta. Astfel, se va simti intaia data strain si va incerca o neliniste noua.


Ascunde-te si invata-l si pe el sa se ascunde. Acest joc il va ajuta sa-si depaseasca angoasele, intrucat, pentru bebelus, pierderea din vedere a celor dragi poate fi sinonima cu haosul. In timpul acestui joc, bebe trece printr-o tensiune nervoasa in moment ascunderii. Inima ii bate mai repede. Teama si asteptarea se instaleaza treptat, iar apoi vine sunetul salvator: “cucu”.


Intre 15 si 30 luni


La aceasta varsta, copilul tau nu mai e un bebelus. Ai remarcat cat de mult ii place sa umble? Are nevoie de spatiu si ii place sa impinga si sa traga dupa el toate obiectele care se misca. Nu prea sta locului, dar acesta nu e un motiv de ingrijorare pentru parinti. Va fi fascinat de miscarea rotilor, asa ca este posibil sa opreasca tricicleta si sa invarta rotile in gol, urmarindu-le cu maxima atentie. De asemenea, poate trece rapid de la un joc la altul, de la o actiune la alta.


La 2 ani apare imaginarul, marcand inceputul jocului simbolic. Micutul incepe sa-si imagineze situatii, astfel incat sa-si creeze atmosfera pentru joc, ceea ce este un progres intelectual considerabil. Bolul de plastic ii va servi drept palarie, iar lingura de lemn va fi microfonul la care va canta el.


Tot ceea ce va trai alaturi de parinti si de cei care au grija de el va fi jucat ulterior, conform perceptiei sale.


Cand va implini 3 ani, copilul va dori si mai multa libertate, fiind pregatit sa traiasca atat in lumea reala, cat si in cea imaginara. Imaginatia se dezvolta foarte mult, iar timpul de joaca este sfant pentru el. Lumile imaginare il ajuta sa elimine tensiunile interioare. Abia cand va implini 6-7 ani (varsta la care va merge la scoala) vei introduce reguli, astfel incat cel mic sa aloce timp atat studiului (temelor), cat si relaxarii (joaca).






Alte articole recomandate:

Cum vad bebelusii lumea?

Multa vreme s-a crezut ca bebelusii reactioneaza doar la stimulii din prezent, insa studiile recent ...

Dezvoltarea copilului in primul an de viata

Copiii cresc si se dezvolta alarmant de repede in primul an. Aceste schimbari sunt unice pentru fiec ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77