No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Dezvoltarea vazului si a perceptiei la bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Conform cercetarilor medicale, bebelusul tau, la nastere, va avea vederea incetosata, el nereusind sa distinga culorile si contururile obiectelor. Odata cu trecerea timpului, acest simt va fi dezvoltat, copilasul tau reusind in cele din urma nu numai sa vada clar, ci sa si perceapa anumite obiecte sau fenomene.

Plimbandu-ti mica minune in carucior vei putea observa cum este atenta la tot ce o inconjoara. Bebelusii, desi sunt mici, au capacitatea de a observa si percepe diferitele fenomene care se desfasoara in jurul lor prin intermediul celor 5 simturi. La doar varsta de 4 luni, el va putea sa isi dea seama cand ai o fata trista sau cand ai o fata vesela.

Vederea, ca orice simt, trebuie dezvoltata prin diferite actiuni, motiv pentru care noi iti vom prezenta cum poti sa il ajuti pe micutul tau sa isi imbunatateasca vederea si pereceptia asupra lumii.

In primul rand trebuie sa stii ca in primele luni nu este indicat sa il expui la o lumina prea puternica deoarece retina nu va contine pigmentii necesari pentru a proteja vederea micutului. Asadar, iti recomandam sa eviti sa il asezi cu fata direct spre soare sau spre un bec puternic.

 

Zambetul

Zambeste-i si transmite-i cat de mult il iubesti. Specialistii au demonstrat faptul ca bebelusii pot distinge o fata trista de una vesela, fapt ce le poate influenta starea. De aceea este recomandat sa ii zambesti micutului tau si sa ii transmiti doar emotiile pozitive. Copii, inca din primele luni, vor invata sa te imite si astfel daca tu ii vei zambi si vei fi vesela, plina de energie si micutul tau va avea aceeasi stare pozitiva.

 

Oglinda

Poti utiliza oglinda pentru a-i dezvolta copilului tau acest simt si pentru a-i starni curiozitatea. Trebuie sa stii totusi, ca in primele luni el nu va reusi sa contientizeze faptul ca cel la care se uita este defapt o imagine reflectata a sa. Asadar, daca bebelusul zambeste si este fericit, punandu-l in fata oglinzii, el va percepe imaginea ca un alt copil fericit, starea de bine fiind amplificata.

 

ochii bebelusului

 

Obiecte colorate

Arata-i diverse obiecte colorate și explica-i importanta fiecaruia. Prin acest mod vei dezvolta simturile bebelusului si il vei obisnui sa interactioneze cu obiecte noi. Asadar, poti sa iti plimbi mica minune prin parc, aratandu-i copacii, florile sau copii care se joaca. Vei putea observa cum bebelusul tau va deveni din ce in ce mai atent la lucrurile care il inconjoara si va reactiona in conformitate cu cele prezentate.

 

Prin intermediul acestor actiuni vei reusi sa devolti atat vederea copilasului, cat si atentia acestuia. De aceea iti recomandam sa nu neglijezi acest aspect si sa incerci sa ii prezinti mereu micutului lucruri noi si diferite care sa ii capteze interesul si atentia. In cazul in care observi ca bebelusul tau nu este interesat sau nu vede clar obiectele prezentate, iti recomandam sa apelezi la un oftalmolog. In ceea ce priveste problemele de vedere, cu cat sunt mai repede identificate, cu atat cresc sansele vindecarii afectiunii respective.

Tu ce faci pentru a dezvolta vederea copilasului tau?

 


Marga Rotaru






Alte articole recomandate:

Momentul recunoasterii in oglinda

Specialistii spun ca varsta la care un bebelus incepe sa se recunoasca in oglinda este intre 4 si 7 ...

Schimbarile bebelusului: culoarea ochilor si fontanela

Nou-nascutii pot avea diferite "probleme de sanatate" vizibile, care in cele mai multe cazuri se vin ...

Vazul bebelusului

Bebelusul vede chiar in faza intrauterina. Pana la varsta de opt luni, vederea lui se va imbunatati ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77