No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Bebelusul jucaus – idei de jocuri cu micutul tau

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu-i asa ca un bebelus care rade este cea mai frumoasa imagine din lume? Mai ales daca ai primit de curand binecuvantarea de a fi parinte si inveti acum din nou ce inseamna iubirea, copilasul ajunge centrul universului tau si cea mai de pret comoara.

Rasul cristalin al copilasului poate fi provocat de o multime de lucruri: uneori rade pur si simplu in patut, mirat parca de lumea din jur, uneori se amuza teribil singur cu fel de fel de jucarii pentru bebe, iar alte ori pare entuziasmat de jocurile voastre.

Citeste in continuare si iti vom oferi cateva idei de jocuri iubite de micuti. Astfel, iti vei putea bucura ingerasul tau in fiecare zi!

 

Jocuri iubite de bebelusi

Jocul este terapeutic. Nu numai ca provoaca rasete si voie buna, dar are si rolul de a-i invata pe copii mai multe despre lumea inconjuratoare si despre interactiunea umana, de a le dezvolta capacitatiile motorii si de a le ascutii simturile. In plus, legatura speciala dintre parinti si bebe devine mai stransa cu fiecare eveiment nou pe care il creaza impreuna. Iata cum iti poti distra prichindelul:

Uitati-va impreuna la imagini vesele si colorate – da, bebelusii sunt fascinati de imaginile colorate, iar faptul ca tu imparti aceasta experienta cu el, o transforma in ceva cu totul special. Arata-i imagini cu desene cu fete zambitoare, cu animalute sau chiar poze din albumul familiei. Nu uita sa ii explici ce se afla in fiecare poza. Nu va intelege tot, dar va fi fascinat de cuvintele tale

Unde-i mami? Cucu-bau! - nimic nu e mai distractiv pentru un copilas mic decat acest joc simplu, dar amuzant. Dupa cum am spus deja, poate parea o simpla joaca, un prilej de rasete, dar acesta are si un rol educativ pentru bebe. Incearca metoda clasica, adica ascunderea fetei in palme, ascunde-te dupa un scaun, sau poti chiar sa te pitesti sub o patura si sa apari apoi cu o fata zambitoare. Micutul va ajunge astfel sa iubeasca timpul petrecut cu tine!

Joaca de-a "strambatul" – ai fi surspins/a sa stii cat de amuzanta este pentru bebe fata ta. Unduirile sprancenelor, nenumaratele feluri in care se misca buzele, toate aceste lucruri sunt ciudate si distractive pentru el! Daca micutul tau este trist, incepe sa te strambi in fata lui si sa faci fel de fel de grimase. Vei vedea cum tristetea va fi in curand inlocuita de o portie zdravana de ras. In plus, copilasul va invata mai multe desre emotiile umane si despre exprimarea sentimentelor cu ajutorul mimicii

"Uite, tati este un calut!" - pune-l pe bebe in carca ta sau a tatalui si prefaceti-va ca sunteti caluti. Nu-i asa ca deja se amuza copios? Zecile de animale pe care le poti imita il vor fascina pe cel mic si il vor invata mai multe despre acestea. Vei vedea chiar ca uneori va incerca sa te imite, sa miaune si el ca pisicuta, sau sa topaie precum un iepuras

Transforma jucariile in prieteni – ca si cum ai lucra la un teatru de papusi, foloseste-te de jucariile prichindelului si da-i fiecaruia o voce diferita, o personalitate si miscarii proprii. Poti chiar sa stai astfel incat bebelusul sa nu te vada si sa creada ca jucariile lui au prins viata! Vei vedea cat de uimit le va privi si cum se va amuza cand acestea vor misca mai brusc sau se vor apropia de el.

 

joaca cu bebelusul
Joaca-te cu bebe!

 

Stim ca pe piata exista sute de modele de jucarii muzicale, colorate si interactive cu cei mici, dar acestea nu vor putea lua niciodata locul parintilor. Joaca-te cu puiul tau, ascultati muzica impreuna, citeste-i cate o poveste in fiecare seara si vei vedea cat de frumos si de armonios se va dezvolta!

 


Anca Palade






Alte articole recomandate:

Cum se joaca bebe (etapa 1-3 luni)

In dezvoltarea sa bebe cunoaste lumea, isi dezvolta simturile si exploreaza lucrurile din jurul sau. ...

Jucariile bebelusului in functie de varsta

Unul dintre cele mai bune lucruri ale copilariei, de care iti amintesti mereu cu drag, este legat de ...

Rolul jocului in procesul de dezvoltare neuro-psihica a bebelusilor

Jocul nu reprezinta o simpla distractie, ci mijlocul prin care copilul invata sa cunoasca lumea. Est ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77