No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alegerea jucariilor – grea decizie!

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

In viata unui bebelus, jucariile au un rol foarte important deoarece il ajuta pe acesta sa invete despre lume, sa exploreze si sa se acomodeze in noul lui mediu de viata. Cu jucariile, bebelusul incepe sa gangureasca si tot ele il vor ajuta mai tarziu sa creeze personaje si sa-si imagineze ca este intr-o poveste.

Jucariile fac parte din universul bebelusului si reprezinta un mijloc de distractie, dar si stimulare a capacitatilor, inca din primele zile de viata! Daca ai scapat deja de grija achizitionarii unui carucior perfect sau a unui scaun auto, iti spunem ca si jucariile trebuie alese cu grija pentru a-i putea satisface puiutului nevoia de cunoastere, dar si pentru a-l mentine in deplina siguranta, mereu.

Indiferent daca esti viitoare mamica, proaspat tatic, fericita matusica sau prietena care se bucura de venirea pe lume a unui copilas, in fata rafturilor pline de jucarii de toate marimile si toate culorile, realizate din materiale care mai de care mai frumoase, este imposibil sa nu te simti pierdut. Exista anumite criterii de care ar trebui sa se tina cont inainte de achizitionarea jucariilor, pentru a evita diferite pericole sau probleme.

In primul rand, gradul de dezvoltare al copilasului trebuie sa fie luat in calcul. In acest sens, trebuie sa intelegi faptul ca fiecare jucarie se potriveste unei anumite varste si ca doar in contact cu jucariile potrivite pentru varsta lui, cel mic se va putea distra si dezvolta fara a fi pus in pericol. Apoi, trebuie sa se tina seama de faptul ca jucariile trebuie sa fie cat mai sigure pentru cel mic. Este important ca cel mic sa fie atras de jucariile pe care le primeste si sa fie curios sa le foloseasca, dar acest lucru nu inseamna ca el are nevoie de jucarii care nu se potrivesc varstei sale. Nu in ultimul rand, trebuie sa se aleaga o jucarie educativa, care sa il ajute pe bebe sa-si satisfaca nevoia de cunoastere.

 

Alege jucariile bebelusului in functie de varsta!

Pentru varsta de 0-3 luni, foarte utile sunt jucariile zornaitoare. Acestea trebuie insa a fie realizate din materiale moi, care sa nu il raneasca pe cel mic. Sunetele scoase atunci cand sunt folosite trebuie sa fie blande, pentru ca cel mic sa nu se sperie atunci cand se joaca, iar culorile trebuie sa fie vii, puternice.

Dupa varsta de 3 luni, bebelusul isi dezvolta abilitatea de a apuca lucruri in manute, iar jucariile pe care le primeste trebuie sa fie usor de manuit. Trebuie insa sa se tina cont de faptul ca, de acum inainte, puiutul va avea tendinta de a baga in gurita toate obiectele cu care intra in contact, motiv pentru care jucariile alese trebuie sa fie fara puf, sa nu contina parti detasabile pe care cel mic le-ar putea inghiti si sa permita curatarea lor.

 

jucarii bebe

 

Abilitatile motorii incep sa se dezvolte in cea de-a doua jumatate a primului an de viata, astfel ca jucariile pe care cel mic le iubea in urma cu cateva luni pot sa nu-i mai atraga atentia. Parintii ar trebui deci sa se orienteze spre alt tip de jucarii, de preferinta cele care se rostogolesc sau care sunt pe roti.

Spre sfarsitul primului anisor de viata, copiii incep sa fie atrasi de cuburi (fie ele de lemn sau de plastic), de joculete prin care pot sa construiasca, dar si de carticelele de povesti, frumos colorate. Ideale sunt carticelele realizate din materiale si cele care scot sunete (cantecele sau diferite cuvinte) pentru ca ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile lingvistice.

Nu in ultimul rand, atunci cand te gandesti sa achizitionezi o jucarie, alege un magazin specializat. Citeste intotdeauna instructiunile de utilizare si evita sa-i faci celui mic cadouri nepotrivite pentru varsta lui. Aminteste-ti: toate lucrurile se intampla la timpul lor!

 


Marga Rotaru






Alte articole recomandate:

Jucariile bebelusilor

Bebelusul, pe masura ce creste, are nevoie sa cunoasca lumea incetul cu incetul, prin activitati din ...

Prea multe jucarii! Cum poti sa-ti inveti copilul sa fie ordonat?

Daca visezi la un loc de joaca prin care poti trece fara probleme, pe care cel mic sa il poata menti ...

Jucariile bebelusului in functie de varsta

Unul dintre cele mai bune lucruri ale copilariei, de care iti amintesti mereu cu drag, este legat de ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77