No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alege pompa de san potrivita pentru tine!

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

In perioada de dupa nastere, sanul produce mai mult lapte, daca este stimulat, mai mult prin supt. Colectarea laptelui matern si stocarea lui in conditii adecvate, reprezinta o sursa eficienta si importanta de hrana pentru bebelus, chiar si la cateva ore dupa ce laptele a fost colectat.

Primele zile dupa nastere sunt critice pentru stimularea lactatiei, iar daca bebelusul nu poate suge la san, este foarte important ca proaspata mamica sa inceapa sa foloseasca o pompa pentru sani, la un interval regulat de 3 ore, atat pentru declansarea lactatiei, cat si pentru mentinerea ei.

In perioadele in care mamicile nu alapteaza, merg la serviciu, sau consuma diferite medicamente care sunt contraindicate in timpul alaptarii, pompele de sani sunt foarte utile, deoarece ele mentin secretia lactata continua. Unele mamici se confrunta cu dureri ale sfarcurilor inca de la inceputul alaptarii, acest lucru indreptandu-le spre alegerea unei pompe pentru sani, modalitate de a colecta laptele fara a le fi provocata vreo durere. Pompele de sani sunt folositoare si atunci cand bebelusul nu poate sa suga  sau cand mama are prea mult lapte.

In primele zile, "furia laptelui" asa cum se spune, poate provoca angorjarea sanilor, acestia devenind mai grei, umflati, alaptatul devenind si el mai dificil atat pentru bebelus cat si pentru mama. Se poate folosi o pompa de san, in vederea decongestionarii sanilor, dupa care se poate relua alaptatul bebelusului la san. Acest lucru este necesar si obligatoriu, mai ales in primele zile de viata, cand bebelusul simte pielea mamei, recunoaste bataile inimii, se creaza acea legatura dintre mama si bebelus, dandu-i acestuia din urma o stare de relaxare si linistire.

In prezent, in comert exista diferite modele de pompe pentru sani, insa diversitatea lor creaza dificultati in randul mamicilor care nu se pot hotara in alegerea uneia dintre ele. Pompele sunt de doua feluri: manuale si electrice, fiecare dintre ele avand la randul lor avantaje si dezavantaje.

 

Pompele de san manuale

Pompele manuale sunt usor de folosit, fiind actionate cu forta mainii si sunt ieftine. Unele mamici spun ca acestea se simt mult mai natural si seamana destul de mult cu suptul bebelusului. Dezavantajul acestor pompe ar fi ca, fiind actionate cu forta mainii, nu pot stoarce tot laptele din sani si in plus este si cam obositor. Acestea sunt destinate pompatului ocazional, fiind totodata mai discrete, usor de folosit oriunde si mult mai confortabile.

 

Pompele de san electrice

Desi sunt foarte eficiente si usor de folosit, sunt destul de scumpe si multe mamici nu si le pot permite. Se prezinta intr-o gama larga de modele, unele dintre ele functionand atat cu baterii sau acumulatori cat si conectate la priza. Pompele electrice sunt portabile, greutatea acestora fiind mai mica de 1 kg, iar avantajul cel mai mare il reprezinta faptul ca ele pot goli ambii sani concomitent, salvandu-se astfel timp. Un alt avantaj al pompelor electrice il reprezinta recipientele sterile pe care acestea le contin, pentru colectarea laptelui. Pompele electrice pompeaza laptele mult mai repede si automatizat, fara prea mult efort. Primul dezavantaj al lor ar fi pretul destul de ridicat. Un alt dezavantaj este reprezentat de stragerea sfarcurilor, sentiment mult mai puternic si dureros decat in cazul pompelor de san manuale. Pompele pe baterii se pot folosi daca mamicile nu au nevoie sa-si elibereze sanii foarte des, insa unul dezavantaj il reprezinta riscul de a se consuma bateriile exact atunci cand ai mai mare nevoie de pompa.

Alaptarea bebelusului cu lapte matern pe o durata de timp cat mai indelungata reprezinta cheia catre o viata cat mai sanatoasa a bebelusului. Cu cat bebelusul este alaptat mai mult, cu atat sistemul lui imunitar se dezvolta mai bine, permitandu-i astfel sa lupte impotriva posibililor virusi. Indiferent daca bebelusul este alaptat direct de la san, acesta fiind cel mai indicat mod, sau daca bebelusul primeste laptele matern din biberon, alaptarea directa la san nefiind posibila din motivele mai sus mentionate, este foarte bine pentru el sa-si primeasca lapticul de care are mare nevoie pentru dezvoltarea, cresterea si sanatatea bebelusului.

Laptele matern are o concentratie crescuta de lipide si lactoza, lactoza facilitand si stimuland absorbtia calciului. Laptele matern asigura protectie impotriva multor bacterii si virusuri care cauzeaza infectiile respiratorii, infectiile urinare, enterita ulceronecrotica, septicemiile si meningitele. Factorii de crestere din laptele matern ajuta la dezvoltarea si maturarea functiilor gastrointestinale si ale tractului respirator. Laptele matern se adapteaza permanent nevoilor nutritive ale sugarului, de aceea trebuie administrat bebelusilor, prin indiferent ce metode, pe o perioada cat mai indelungata de timp.

 


Georgeta Petcu






Alte articole recomandate:

Problemele alaptarii: cand bebe refuza sanul...

Refuzul bebelusului sa suga la san e una din cele mai stresante probleme pentru o mama care poate al ...

Cand ne este necesara o pompa de san?

Vrei ca puiul tau sa se dezvolte sanatos si esti constienta de importanta si valoarea laptelui mater ...

Sfaturi pentru alaptarea corecta

Cum stii daca bebelusul tau primeste suficient lapte? Multe mame cauta raspunsul la aceasta intrebar ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77