No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alaptarea si imunitatea celui mic (P)

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Alăptarea este cea mai completă formă de nutriție a bebelușilor, cu efecte benefice uriașe asupra sănătății, imunității, creșterii și dezvoltării lor. Totuşi, deşi alăptarea este foarte importantă pentru dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului, laptele mamei nu poate oferi protecție împotriva tuturor bolilor şi nu pe termen lung. De aceea, protejarea celui mic prin vaccinare este esenţială.

Laptele matern asigură raportul perfect între necesarul de lipide, proteine și zaharuri, îi oferă copilului necesarul de lichid și, nu în ultimul rând, îi oferă copilului anticorpii pe care îi are mama. Împreună cu vaccinarea, alăptarea va consolida sistemul imunitar al copilului și îl va face mai rezistent la infecții respiratorii, infecții intestinale și ale stomacului, otite și alte boli infecţioase. Studiile au stabilit o relație între alăptare și scăderea riscului de Sindrom al Morții Subite la Sugari, iar în țările în curs de dezvoltare, alăptatul poate reprezenta nici mai mult nici mai puțin decât șansa bebelușului pentru supraviețuire.

Alăptarea consolidează dentiția şi scade cu 34% riscul dezvoltării diabetului insulino-dependent, iar copiii alăptați la sân sunt mai echilibrați psihic și mai siguri pe ei.

Totuşi, alăptarea nu poate oferi protecție împotriva tuturor bolilor, de aceea este necsar să consolidăm efectele reale ale alăptării cu decizii înţelepte pentru sănătatea copiilor noştri. Este foarte posibil ca mama să nu fie imună la anumiți germeni sau să fie, dar, din anumite motive, anticorpii să nu ajungă în lapte. Majoritatea copiilor nu beneficiază, de exemplu, de imunitate de la mamă împotriva difteriei, tusei convulsive, poliomielitei, tetanosului, hepatitei B sau Haemophilus influenzae de tip B. De asemenea, este important de ştiut că laptele matern oferă protectie pentru cel mic doar în primele 6 luni de viaţă.  Vaccinurile oferă protecție pentru mulți ani sau chiar pe viață.

Vaccinarea copiilor împotriva pneumococului, o bacterie care provoacă de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, până la bacteriemii, sepsis sau meningite, le oferă acestora protecția de care au nevoie. Datele privind incidenţa acestor boli sunt îngrijorătoare: 1 din 4 copii care își pierd viața în primul an de la naștere, în România, este victima bolilor respiratorii, care sunt provocate într-o mare măsură de pneumococ. În cazul meningitei pneumococice, rata medie de mortalitate în Europa este estimată la 38%, iar consecinţele pe termen lung pot fi întâlnite în cazul a aproximativ 60% dintre copiii care supraviețuiesc bolii: retard mental, convulsii, tulburări motorii, tulburări de vorbire, surditate. [1] În plus rezistenţa bacteriei la antibiotic este foarte mare, de aceea cea mai sigură metodă eficienţă pentru protecţia celui mic este vaccinarea pneumococică.

Află totul despre vaccinul pneumococic, despre sănătatea copiilor în primii ani de viaţă, despre cum îi poţi proteja de anumite boli şi care sunt sursele de încredere pe care le poţi accesa pe tema vaccinării  de pe site-ul www.vaccinpneumococic.ro

[1] European Health for all database 01.2012

 

alaptarea si imunitatea






btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77