No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Ajuta-ti copilul sa adoarma mai repede!

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Ca mamica, ai face orice pentru ca bebelusul tau sa adoarma mai usor. Daca tii cont de cateva sfaturi, este posibil ca totul sa devina mai putin complicat!

Ar fi minunat daca ai reusi, ca un adevarat magician, sa pocnesti din degete si sa descoperi ca bebelusul tau a adormit pe loc, fara sa protesteze. Din pacate, in  lumea reala lucrurile nu functioneaza chiar asa: copiii nu adorm prin hipnoza, iar somnul este o activitate care nu poate fi impusa. Totusi, exista cateva lucruri pe care le poti face astfel incat sa ii asiguri copilului o atmosfera linistita si potrivita odihnei.

 

Incearca sa recunosti semnele oboselii

Chiar daca vrei sa impui o anumita ora de culcare, este posibil ca micutul tau sa dea semne de oboseala cu ceva timp inainte. In aceasta situatie, nu amana odihna si pregateste-l pentru somn. Atunci cand un copil este foarte obosit, se va linisti mai greu si se va trezi mult mai des in timpul noptii.

 

Aranjeaza-i cat mai bine patutul

Patutul copilului ar trebui sa stea intr-un loc ferit de curent, cu temperatura optima. Nu neglija curatenia si verifica daca bebelusul este bine invelit. Aceste detalii vor contribui din plin la un somn linistit.

 

programul-bebelusului

 

Ai grija ca bebelusul sa fie curat, uscat si satul

Inainte de culcare, fa-i copilului o baita, schimba-i scutecul si imbraca-l in hainute curate si uscate. Nu uita sa il hranesti, pentru ca astfel te asiguri ca nu va mai avea niciun disconfort si va adormi mult mai repede.

 

Creeaza un mediu propice somnului

Inchide lumina sau lasa deschisa doar o veioza. Te poti folosi de draperii sau jaluzele pentru a impiedica lumina de afara sa patrunda in camera. Daca doresti, poti apela si la aromaterapie: bebelsul va avea un somn mai linistit daca simte in camera miros de lavanda sau de musetel.

 

Foloseste sunete cu efect calmant

Gandeste-te ca timp de noua luni copilul a ascultat sunete precum bataiele inimii, ceea ce inseamna ca linistea nu il va face neaparat sa fie mai relaxat. De cele mai multe ori, bebelusii se calmeaza atunci cand aud pe fundal anumite melodii sau sunete ritmice.

Poti folosi un cd cu muzica simfonica – cu siguranta ca pana se va termina cd-ul, iti vei gasi bebelusul adormit. Un ceas care ticaie poate fi un alt sunet care ii provoaca bebelusului o stare de liniste. In plus, ceasul nu se va opri decat daca va fi nevoie sa ii schimbi bateria.

Ti se poate parea ciudat, dar copilul poate adormi si datorita unor sunete mai putin conventionale, care se aud din camerele alaturate: ventilatorul, aerul conditionat sau masina de spalat.

 

cum_doarme_bebelusul

 

Fii consecventa

Bebelusilor le place rutina, asa ca incearca sa stabilesti un anumit tipar pentru ora de somn. Copilul va intelege mult mai usor, iar in momentul in care vei pregati patutul sau baia, deja se va relaxa si va accepta cu mai multa usurinta faptul ca trebuie sa adoarma.

 

Pune copilul in pat atunci cand inca e treaz

Cel mai bine este ca bebelusul sa adoarma singur, asezat in patutul lui. Ideal este ca de la o varsta frageda sa inteleaga faptul ca este iubit si in siguranta, iar tot ce are de facut este sa se relaxeze si sa se culce. Bineinteles, in cazul in care ti-a adormit in brate, nu are sens sa il trezesti. Gandeste-te ca un bebelus adormit este uneori mai pretios decat aurul!






Alte articole recomandate:

Somnul bebelusilor

Somnul bebelusilor are un rol important in buna dezvoltare a acestora. Pentru a-ti obisnui copilul s ...

Somnul de dupa-amiaza la copii

Somnul de dupa amiaza este benefic pentru sanatatea copilului. Dormind la pranz, copii vor fi mai ac ...

Nou-nascutii si rutina somnului

Pentru nou nascuti somnul este fundamental. In primele saptamani si luni de viata, bebelusii dorm in ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77