No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

8 motive pentru care ar putea plange un copil

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

O mare incercare pentru un proaspat parinte este sa-si dea seama de ce plange copilul sau si cum sa-l opreasca. De cele mai multe ori va puteti linisti copilul foarte usor - hranindu-l, schimbandu-i scutecele, distrandu-l.

In cele ce urmeaza veti gasi motivele pentru care ar putea plange copilul si cateva sugestii pentru a-l linisti:

Foamea – de cele mai multe ori copilul plange de foame. Plansul este ultima lui solutie pentru a determina pe cineva sa-l hraneasca. Inainte de a plange, copiii dau niste semne mai tacute prin care arata ca le este foame, de exemplu isi sug pumnul sau cauta sanul mamei, iar parintii ar trebui sa reactioneze de la primele semne. S-ar putea ca, desi bebelusul plange de foame, sa fie mai greu de hranit cand este deja suparat.

Aerul din stomac – unii bebelusi au nevoie sa eructeze (sa elimine aerul din stomac) o data la trei pana la cinci minute in timp ce se hranesc. Altii eructeaza mai tarziu, chiar si la o jumatate de ora intre sfarsitul mesei si prima eructatie. Daca bebelusul dumneavoastra este dintre cei care elimina mai greu gazele din stomac, ai rabdare si ajutati-l in continuare. Pana la urma o sa reuseasca!

Nevoia de a suge - cei mai multi copilasi se nasc cu un reflex puternic al suptului. De cele mai multe ori acesta nu este numai un mijloc de hranire, ci si de liniste si de calmare. Daca va alaptati copilul, sanul este cea mai buna sursa de alinare. Daca in mod clar nu ii este foame, il puteti ajuta sa-si gaseasca un deget (neaparat curat) pentru a-l suge. Nu este indicat sa-i dati o suzeta in primele cateva saptamani; suptul suzetei ar putea sa-i influenteze felul in care prinde sanul.

Scutece ude sau murdare - dupa cum va puteti imagina, este destul de neplacut sa ai lipit de piele ceva umed si urat mirositor. In medie, nou-nascutul uda sau murdareste zece pana la douasprezece scutece pe zi. Daca bebelusul plange sau este mofturos, este posibil sa aiba intr-adevar nevoie sa i se schimbe scutecul. Daca dupa ce-i schimbati scutecul nu se opreste totusi din plans macar sunteti sigura ca ati contribuit la prevenirea iritatiilor produse de scutece.

Temperaturi extreme – la fel ca si noua, adultilor, nici bebelusilor nu le place sa le fie prea cald sau prea frig. De aceea trebuie sa aveti grija sa nu imbracati copilul prea gros, sa nu-l lasati in curent si sa nu-l scoateti in frig daca nu este imbracat corespunzator. Imbracati-l facand o comparatie cu felul in care v-ati imbraca dumneavoastra pentru a va simti bine.

Plictiseala ü la fel ca si adultii si copii se pot plictisi. E posibil ca prin plans sa caute ceva interesant. Sunt tot felul de jocuri si modalitati de joaca specifice fiecarei varste. Jucati-va cu el, gasiti modalitati prin care sa-l distrati conform varstei pe care o are.

 

plansul

 

Contactul fizic insuficient - nou-nascutii au nevoie de atingerea parintilor, a persoanelor care-i ingrijesc si plang daca nu li se ofera un contact suficient. E bine sa stiti ca mangaierile nu sunt niciodata prea multe, la fel ca si tinutul in brate. O solutie foarte buna pentru a tine copilul aproape, avand totusi mainile libere, este sa-l purtati intr-un marsupiu sau intr-un saculet ca o esarfa la piept.

Colicile - cei mai multi copii mai mici de trei sau patru luni au in fiecare zi o anumita perioada de agitatie, neliniste, de plans si parca nimic nu poate sa-i linisteasca. E foarte posibil ca bebelusul sa aiba colici si e nevoie, atunci, sa incercati sa le ameliorati prin diverse metode (tinut in brate lipit de piept, leganat, luat la plimbare cu masina, masat pe spate in timp ce el sta pe burta, comprese caldute pe burtica etc.).

Mult succes si numai zambete de la bebelusul vostru!

 


Irina Timofeiov - BebeStil.ro

In cele ce urmeaza veti gasi motivele pentru care ar putea plange copilul si cateva sugestii pentru a-l linisti.





Alte articole recomandate:

Plansul controlat

Plansul controlat este o tactica prin care parintii trebuie sa isi lase copiii sa planga. In absenta ...

Sfaturi pentru ingrijirea nou nascutului dupa cezariana

Ca orice interventie chirurgicala abdominala, cezariana necesica cateva saptamani de refacere. Ingri ...

Rutina de somn a nou nascutilor

Somnul joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea copilului. Pentru a-ti ajuta bebelusul sa ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77