15 metode de prevenire a dermatitei atopice la bebelusi
Aproximativ 10% din copiii pana la 10 ani sufera de dermatita atopica. In cele mai multe cazuri, afectiunea este genetica. Ce masuri trebuie sa iei pentru a-ti proteja copilul?
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Aproximativ 10% din copiii pana la 10 ani sufera de dermatita atopica. In cele mai multe cazuri, afectiunea este genetica. Ce masuri trebuie sa iei pentru a-ti proteja copilul?
Aproape 25% dintre nou-nascuti parcurg aceasta perioada nefericita atat pentru ei cat si pentru cei din jur, care asista in general neputinciosi la chinul micutului. O problema care cauzeaza mult plans in primele 3 luni de viata ale bebelusului sunt colicile. Descopera care sunt cauzele acestora si modalitatile de tratare.
Alimentatia bebelusului are o evolutie progresiva de la alimentatia lichida cu lapte matern sau lapte praf pana la hrana solida si diversificata a bebelusilor.
Pe la varsta de 6 luni, majoritatea bebelusilor dorm un total de 11 ore si jumatate pana la 15 ore de somn pe zi (intre somnul din timpul noptii si cel din timpul zilei) si pot dormi si pentru perioade mai lungi.
Sfaturile rudelor si prietenilor sunt de multe ori pretioase atunci cand ai un copil mic si "meseria" de mama este noua pentru tine. Cate din aceste sfaturi sunt insa adevarate?
Nou-nascutii dorm mult - de obicei 14 - 18 ore pe zi in timpul primei saptamani si 12 - 16 ore pe zi cand au o luna. Dar cei mai multi copii nu dorm pentru mai mult de doua pana la patru ore odata, fie zi sau noapte, in timpul primelor saptamani de viata.
Pielea bebelusului are reputatia de a fi foarte fina, insa si aceasta e receptiva la diferite infectii. Daca sunteti la primul copil grijile si intrebarile sunt mai multe, asa ca va incurajam sa intrebati medicul pediatru oricand ceva vi se pare in neregula.
Poate ca si parinte nu realizezi importanta ingrijirii dintilor de lapte ai copilasului tau, gandindu-te ca oricum la un moment dat ei vor cadea. Nimic nu poate fi mai putin adevarat! Ingrijirea lor este foarte importanta, pentru a evita carierea acestora si a altor probleme, care pot duce chiar la afectarea dintilor permanenti.
O mare incercare pentru un proaspat parinte este sa-si dea seama de ce plange copilul sau si cum sa-l opreasca. De cele mai multe ori va puteti linisti copilul foarte usor - hranindu-l, schimbandu-i scutecele, distrandu-l.
Aparitia primilor dintisori la bebelusi le poate provoca acestora discomfort si durere. Afla ce poti face pentru a le ameliora senzatia neplacuta.