No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sfaturi esentiale pentru hranirea bebelusului

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Daca esti proaspata mamica, ti-am pregatit un articol care contine sfaturi esentiale, care iti vor fi extrem de folositoare atunci cand il vei hrani pe cel mic si care te vor ajuta sa mai scapi de emotii.

Stim, esti extrem de emotionata de fiecare data cand te indrepti spre patutul din camera bebelusului tau si inima parca iti sare din piept de fiecare data cand iti iei in brate minunea. Cand il plimbi pe ghemotoc in carucior, esti cel mai fericit dintre pamanteni si parca nimic nu te poate scoate din starea ta de bine. Cu toate acestea, vine si momentul in care trebuie sa-l hranesti, moment in care parca toate ingrijorarile si gandurile ti se aduna si nu te lasa sa te bucuri de minunea hranirii puiului tau.

 

Hranirea la cerere

Hranirea la cerere inseamna sa-i dai celui mic sa manace ori de cate ori i se face foame, nu dupa un orar bine stabilit. Cand se afla in burtica ta, cel mic avea parte de hrana permanent, motiv pentru care senzatia de foame este una noua pentru el. In plus, sistemul lui digestiv este prea imatur pentru a putea face fata meselor abundente, motiv pentru care mesele care respecta regula "putin si des" sunt de preferat, in special in primele saptamani de viata.

In general, medicii spun ca mamica nu are nimic de castigat atunci cand il lasa pe cel mic sa astepte, decat niste sesiuni de plans. In unele cazuri, atunci cand copilului ii este foarte foame si este nevoit sa astepte, el se poate supara intr-atat incat sa refuze sa suga. In aceste cazuri, copilul trebuie mangaiat si calmat pana cand isi doreste sa manance.

Mama trebuie sa fie constienta de faptul ca, in primul an de viata, satisfacerea nevoilor si mangaierile nu inseamna rasfat, ci doar sansa catre o dezvoltare armonioasa.

 

Eructatia

Indiferent daca micutul tau este alaptat la san sau hranit cu biberonul, este important ca bebelusul sa eructeze aerul pe care l-a inghitit, atunci cand face o pauza. In caz contrar, aerul in poate face sa se simta plin.

Pentru ca un nou-nascut sa eructeze, acesta trebuie sprijinit pe umar si frecat pe spate. O alta varianta ar fi sa-l intinzi cu fara in jos, in poala, sustinandu-i capul de barbie. Cel mai probabil cel mic va regurgita o cantitate din lapticul inghitit, deci este o idee buna sa ai aproape o babetica sau un prosopel.

Daca bebelusul este mai mare (3 luni) el poate sa stea un fundulet pentru perioade scurte de timp. Pune-l deci pe cel mic in poala si leaga-l usor, in timp ce-l freci pe spate, pentru a-l ajuta sa eructeze aerul inghitit.

 

alaptarea bebelusului

 

Cazurile speciale

Prematurii au nevoie de o hranire frecventa, chiar daca au un apetit mai scazut. Pentru ca ei au tendinta sa doarma mult, fara a se trezi, este important ca mama sa-i trezeasca o data la 3 ore pentru a-i hrani. Un copil nascut prematur poate intampina dificultati in ceea ce inseamna adaptarea la suptul din mamelon, motiv pentru care este recomandat ca mamelonul sa fie umezit cu putin lapte, macar in primele zile de alaptare.

Gemenii pot fi hraniti cate unul, rand pe rand, dar si impreuna, dupa ce mama a mai capatat experienta, curaj si incredere. Bebelusii pot fi hraniti in acelasi timp, cu piciorusele fixate sub cate un brat si cu fiecare capsor sustinut cu o mana.

Stim cat de dificil si emotionant este sa fii proaspata mamica si iti spunem ca suntem alaturi de tine. Ai incredere si cu siguranta lucrurile vor incepe sa functioneze asa cum ai visat.

 


Marga Rotaru





Tags: Alaptarea bebelusului , Eructatia la bebelusi


Alte articole recomandate:

Alaptarea la san versus alaptarea cu lapte praf

Dovezile medicale sunt clare: hranirea cu laptele matern are efecte pozitive asupra sistemului imuni ...

Sfaturi pentru alaptarea corecta

Cum stii daca bebelusul tau primeste suficient lapte? Multe mame cauta raspunsul la aceasta intrebar ...

Alaptare: cele 10 avantaje pentru sanatatea copilului

Afla ce efectele benefice pe termen lung are alaptarea, pentru mama si copil. Citeste mai jos 10 din ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77