A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Vrei sa mananci sanatos dar nu stii cum sa incluzi alimente pline de vitamine in dieta. Iata niste idei utile pentru mic dejun, pranz si cina.
Jurnalul alimentelor pentru slabit detine o evidenta a portiilor de legume si fructe recomandate zilnic. Calculele noastre se bazeaza pe principiul ca 80 de grame de fructe si legume reprezinta o portie.
Deci, pentru a simplifica lucrurile, aceasta e o aproximare care s-a dovedit a fi un indice bun al aportului de fructe si legume si te va ajuta sa ajungi la cantitatea recomandata.
Un mic-dejun sanatos
1. Bea un pahar de suc de fructe 100%, neindulcit.
2. Taie fructe proaspete peste cerealele de la micul dejun sau adauga o mana de caise uscate sau stafide.
3. Fa un sandvici cu banane si paine integrala/graham pentru a avea si un aport de fibre.
4. Pregateste un desert delicios din fructe proaspete, la care poti adauga lapte degresat/iaurt cu continut redus de grasimi pentru o consistenta mai cremoasa.
Gustari sanatoase
1. Cauta portii individuale de morcovi feliati, caise uscate, stafide si struguri la supermarket, cumpara-le pe acestea in schimbul ciocolatei si a chipsurilor.
2. Prepara-ti propriile meniuri de cruditati: morcovi feliati, telina, porumb dulce, varfuri de sparanghel, pentru a te bucura de un meniu cu continut caloric scazut.
3. Tine la indemana un fruct proaspat si ai grija sa-l mananci inainte de a te indrepta inspre zaharuri si gustari cu continut calori ridicat.
Un pranz sanatos
1. Adauga rosii, castraveti si frunze de salata verde in sandviciuri
2. Amesteca diverse fructe/legume si frunze de salata verde pentru a obtine o alternativa de hrana delicioasa. Stropeste salata cu un dressing si consum-o cu o bagheta de paine crocanta din cereale integrale.
3. In sezonul rece, prepara-ti propria supa de legume.
O cina sanatoasa
1. Incearca sa incluzi cel putin o leguma in meniul cinei.
2. Adauga legume feliate la cartofii prajiti si include morcovi gratinati in preparatele de casa.
3. Pregateste o salata de fructe proaspata ca desert.
Ce insemana o portie de fructe si legume?
1. un mar, o banana, o para, o portocala sau alte fructe de dimensiuni similare.
2. 2 prune, doua clementine, fructe kiwi sau alte fructe de aceasta dimensiune.
3. O felie mare de pepene sau ananas proaspat.
4. 3 linguri pline de legume, fasole sau alte boabe.
5. 3 linguri pline de salata de fructe sau compot de fructe.
6. 3 linguri pline de stafide.
7. 3 caise uscate.
8. O cana plina boabe de struguri, cirese sau fructe de padure.
9. Un bol de salata la desert.
10. Un pahar mic (150 ml) de suc de fructe proaspete.
Deci, pentru a simplifica lucrurile, aceasta e o aproximare care s-a dovedit a fi un indice bun al aportului de fructe si legume si te va ajuta sa ajungi la cantitatea recomandata.
Un mic-dejun sanatos
1. Bea un pahar de suc de fructe 100%, neindulcit.
2. Taie fructe proaspete peste cerealele de la micul dejun sau adauga o mana de caise uscate sau stafide.
3. Fa un sandvici cu banane si paine integrala/graham pentru a avea si un aport de fibre.
4. Pregateste un desert delicios din fructe proaspete, la care poti adauga lapte degresat/iaurt cu continut redus de grasimi pentru o consistenta mai cremoasa.
Gustari sanatoase
1. Cauta portii individuale de morcovi feliati, caise uscate, stafide si struguri la supermarket, cumpara-le pe acestea in schimbul ciocolatei si a chipsurilor.
2. Prepara-ti propriile meniuri de cruditati: morcovi feliati, telina, porumb dulce, varfuri de sparanghel, pentru a te bucura de un meniu cu continut caloric scazut.
3. Tine la indemana un fruct proaspat si ai grija sa-l mananci inainte de a te indrepta inspre zaharuri si gustari cu continut calori ridicat.
Un pranz sanatos
1. Adauga rosii, castraveti si frunze de salata verde in sandviciuri
2. Amesteca diverse fructe/legume si frunze de salata verde pentru a obtine o alternativa de hrana delicioasa. Stropeste salata cu un dressing si consum-o cu o bagheta de paine crocanta din cereale integrale.
3. In sezonul rece, prepara-ti propria supa de legume.
O cina sanatoasa
1. Incearca sa incluzi cel putin o leguma in meniul cinei.
2. Adauga legume feliate la cartofii prajiti si include morcovi gratinati in preparatele de casa.
3. Pregateste o salata de fructe proaspata ca desert.
Ce insemana o portie de fructe si legume?
1. un mar, o banana, o para, o portocala sau alte fructe de dimensiuni similare.
2. 2 prune, doua clementine, fructe kiwi sau alte fructe de aceasta dimensiune.
3. O felie mare de pepene sau ananas proaspat.
4. 3 linguri pline de legume, fasole sau alte boabe.
5. 3 linguri pline de salata de fructe sau compot de fructe.
6. 3 linguri pline de stafide.
7. 3 caise uscate.
8. O cana plina boabe de struguri, cirese sau fructe de padure.
9. Un bol de salata la desert.
10. Un pahar mic (150 ml) de suc de fructe proaspete.
Tu ce zici?