No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Mancare solida pentru bebelusi intre 6 si 8 luni

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copilul tau are intre 6 si 8 luni? Inseamna ca este timpul sa treci treptat de la alimentatia pe baza de lapte la hrana solida. Inarmeaza-te cu rabdare si vei reusi cu siguranta sa iti convingi bebelusul sa aprecieze noul tip de mancare!

Daca bebelusul tau are intre sase si opt luni si de-abia incepe sa manance hrana solida, trebuie sa ai grija ca tranzitia sa se faca incetul cu incetul, preparand portii mici din mancarurile pe care i le vei servi. Incepe masa cu lapte, pentru ca acesta va reprezenta in continuare hrana principala. Continua cu mancarea solida si nu te ingrijora in cazul in care observi ca micutul nu ia decat cateva inghitituri - este nornal ca la inceput sa fie putin sceptic si sa se adapteze ceva mai greu la noua alimentatie.

 

Alimentele recomandate intre 6 si 8 luni

Pentru ca bebelusul sa beneficieze de un regim alimentar complet si sanatos, este indicat sa tii cont de recomandarile specialistilor si sa ii introduci in mesele zilnice urmatoarele produse:

● cereale: orez, orz, ovaz

● fructe: avocado, caise, mere, banane, mango, nectarine, piersici, pere, prune proaspete si uscate, dovleac

● legume: cartofi dulci, morcovi, fasole verde, mazare, dovlecei, pastarnac

● proteine: pui, curcan, tofu

● lactate: iaurt natural.

Multi pediatri recomanda diversificarea alimentatiei dupa varsta de 4 luni, dar indicat este ca alimentatia copilului sa fie schimbata mai degraba incepand cu a sasea luna de viata. In continuare vom detalia lista de alimente de mai sus, pentru a te ajuta sa ii alcatuiesti o masa sanatoasa micutului tau.

 

cereale

Cerealele

Le poti amesteca, avand grija la reactiile alergice pe care copilul le poate avea la vreunul din produse. De exemplu, poti alege sa ii dai o combinatie de orez brun, fulgi de ovaz si piure de pere.

fructe

Fructele

Daca bebelusul nu a avut reactii alergice la fructe, e momentul sa incerci propriile retete. Amesteca mai multe tipuri de fructe si pregateste-i un piure delicios si hranitor. Dupa varsta de opt luni poti sa ii oferi si fructe proaspete, fara a le pasa.

legume

Legumele

Pregateste-i amestecuri de legume, preparandu-le tot sub forma unui piure. Inainte sa le amesteci, asigura-te ca nu ii vor cauza nicio alergie. De la opt luni in sus poti sa ii dai legume gatite, insotite de diferite sosuri. Ai grija ca ingredientele sa fie taiate in bucati mici.

proteine

Proteinele

Dupa varsta de opt luni, copilul poate manca bucatele de tofu – vei gasi la magazin tofu taiat in cubulete – peste care poti presara cereale pisate. Multi pediatri recomanda ca din alimentatia copilului sa nu lipseasca proteinele, in special carnea, pentru ca fierul este foarte important in aceasta perioada a vietii.

lactate

Lactatele

In jurul varstei de opt luni, copilul poate manca iaurt si branzeturi usoare. Doctorii considera ca iaurtul poate fi introdus in alimentatie chiar de la sase luni. Ca sa obtii o masa mai apetisanta, amesteca piureul de fructe cu iaurt.

 

 

 

Tot mai multi parinti prefera sa pregateasca mancarea bebelusului in propria bucatarie, in loc sa cumpere alimente gata preparate. Piureul din magazin a fost inlocuit in ultimul timp de combinatiile de fructe sau legume si iaurt, acestea fiind usor de preparat, sanatoase si gustoase. Copilul poate manifesta interes pentru unele ingrediente, ceea ce iti va usura munca. Important este sa tii minte sa tai totul in bucati cat mai mici si sa alegi alimente corespunzatoare varstei.

 

diversificarea la bebelusi

 

Cat va manca bebelusul la primele mese?

Daca de-abia ai introdus hrana solida in alimentatia copilului tau, vei observa ca aceasta nu va avea de la inceput succesul dorit. Micutul va manca initial mai putin de jumatate din cantitatea pe care i-o pregatesti, dar nu te ingrijora. Gandeste-te ca este vorba de o noua experienta si poate dura o perioada pana cand il vei convinge sa manance tot si sa prefere acest tip de alimentatie. Cu cat copilul se va obisnui mai mult cu hrana solida, cu atat poti mari portiile. Totusi, nu renunta la laptele matern sau laptele praf, acesta fiind in continuare foarte important pentru o nutritie completa. In cazul in care copilul scuipa mancarea sau refuza sa mai manance, nu trebuie sa il fortezi. Fiecare copil are ritmul sau, pe care e necesar sa il respecti.





Tags: Diversificarea alimentatiei la bebelusi , Introducere alimente solide , Alimente pentru diversificare


Alte articole recomandate:

Diversificarea alimentatiei bebelusului de la 4-6 luni

Alimentatia diversificata este cea care sustine dezvoltarea echilibrata si armonioasa a bebelusului ...

Ghid pentru alimentatia sugarilor de la 8 la 12 luni

Pe masura ce bebelusul creste, alimentatia lui se diversifica. Introducerea alimentelor noi ar trebu ...

Introducerea mancarii solide in alimentatia copilului

Hrana solida trebuie introdusa cu grija in alimentatia copilului tau. Pe langa alaptare, in functie ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77