A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Introducerea alimentelor solide pentru copilul de 8 - 10 luni

Un copil de 8-10 luni ar putea fi interesat mai degraba sa se tarasca sau sa se ridice si s-ar putea sa nu manifeste un interes prea mare fata de alimentatie. Este insa putin probabil sa fie un bebelus mofturos: poate incepe brusc sa refuze sa manance, deoarece are lucruri mai importante de facut!
Poate vrea sa traga pisica de coada sau sa molfaie niste resturi de hartie pe care tocmai le-a gasit. In aceasta etapa micutul poate incepe, de asemenea, sa refuze sa fie hranit cu lingura.
Introdu noi alimente si chiar unele condimente
Ofera-i fructe, legume, carne, paste fainoase si produse lactate, cum ar fi iaurtul si branzeturile, zdrobite usor sau taiate in bucati fine.
Pastele, legumele, fructele ar trebui sa fie toate gatite usor si, eventual, zdrobite cu o furculita sau masina de tocat.
Carnea si proteinele, cum ar fi oul, ar trebui sa fie fierte si pasate sau tocate in bucatele mici. Daca ii dai tofu, nu trebuie sa-l gatesti.
Aminteste-ti, copilul nu va avea molari pana in intervalul de varsta 12-18 luni. Toate alimentele trebuie sa fie usor de mestecat intre gingii.
Cat de mult trebuie sa manance un copil in varsta de 8 - 10 luni?
La aceasta varsta copilul poate parea uneori infometat. Pentru ca ii oferi mai multe feluri de produse alimentare sau alimente zdrobite mai solide, cantitatea de hrana consumata pare mai mica.
In aceasta etapa, copilul poate lua 3 mese pe zi si se poate bucura, eventual, de o gustare sau doua intre acestea.
Exista unii copii in acest interval de varsta care vor manca doar o singura masa de alimente solide pe zi, astfel incat nu trebuie sa te simti presata de ideea ca trebuie sa obligi copilul sa manance hrana solida de trei ori pe zi. Cel mai important lucru este sa incerci sa incepi stabilirea unui calendar pentru 3 mese zilnice. Ofera-i o gama echilibrata de alimente - fructe, legume, proteine si cereale si asigura-te ca hrana lui este adecvata.
![]() |
Ce sa manance de la 8 pana la 10 luni?
CEREALE
Incearca sa amesteci impreuna cerealele pe care bebelusul le-a consumat fara nici o reactie. Ofera-i paine si briose. Pastele pot fi si ele un deliciu.
FRUCTE
Incepe sa faci propriile combinatii de fructe din cele pe care copilul le-a consumat fara nici o reactie. Dupa 8 luni ai putea dori sa-i oferi fructele coapte. Fructele fierte moi pot fi un inceput excelent.
LEGUME
Incearca sa amesteci legumele fierte pe care bebelusul le-a consumat pana acum. Adauga niste branza rasa pentru o ispita suplimentara si ai obtinut un deliciu. Coace sau prajeste ceapa sau ardei pentru a le adauga in hrana micutului. Poti amesteca un pic de carne de pui in cartofi.
PROTEINE
Odata ce copilul tau a implinit 8 luni, incerca sa faci o omleta dintr-un galbenus de ou.
LACTATE
Acum incepe aventura branzeturilor si a iaurturilor. Branzeturile moi, cum ar fi Brie, pot prezenta riscuri pentru sanatate. Avocado piure cu un pic de crema de branza este un deliciu.
Etapele alimentelor solide – peste 8 luni
Ofera-i unele condimente si fructe, legume, carne, paste fainoase si produse lactate, cum ar fi iaurtul si branzeturile zdrobite usor sau taiate in bucati fine.
Aminteste-ti sa consulti intotdeauna medicul pediatru in ceea ce priveste introducerea de alimente solide si discuta in mod specific despre orice poate prezenta riscuri de alergie pentru bebelusul tau.
Alte articole recomandate:

Autodiversificarea este un concept nou in alimentatia copiilor ce sustine ca organismul bebelusului ...

Hranirea bebelusului in primul an de viata este o aventura interesanta pentru parinti si copii. Totu ...

Multi parinti nu sunt siguri cand bebelusul lor este pregatit sa manance alimente solide. Varsta ide ...