No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Introducerea alimentelor in primul an de viata

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Momentul diversificarii alimentatiei este unul extrem de important si are reguli care trebuie respectate cu strictete pentru ca micutul tau sa nu intampine probleme de sanatate.

Pentru fiecare mamica, primul an de viata este incarcat de clipe minunate si de descoperiri mari ale lucrurilor mici. Cine ar fi crezut ca prima plimbare in carucior va fi atat de emotionanta si te va face sa te simti atat de mandra? Sau ca vei fi atat de ingrijorata la primele sesiuni de alaptare?

Momentul diversificarii alimentatiei este unul extrem de important si are reguli care trebuie respectate cu strictete pentru ca micutul tau sa nu intampine probleme de sanatate. Pentru a facilita introducerea alimentelor de origine vegetala si animala in alimentatia puiului tau este esential sa nu adaugi zahar in apa si in sucurile de fructe in primele luni. Nici produsele lactate sau mancarurile fine nu trebuie imbunatatite cu zahar sau cu sare pentru ca cel mic trebuie sa descopere savoarea originala a alimentelor. In plus, imaturitatea functiilor renale ale copilasului in primul an de viata necesita ca alimentele sa fie nesarate.

 

Introducerea alimentelor la 3 luni

La aceasta varsta pot fi introduse cereale sub forma de pulbere, fara lapte, zahar, gluten. Pulberea de orez sau porumb poate reprezenta un bun inceput in acest sens si, amestecata cu lapte (aproximativ 2 lingurite pentru un biberon) va potoli foamea copilului care se trezeste in toiul noptii.

 

Introducerea alimentelor la 4 luni

Odata obisnuit cu cerealele, copilul va aprecia si legumele care trebuie introduse treptat, in masa de pranz, sub forma de legume fierte in apa si mixate. Dintre legume se pot alege: fasolea, rosiile, spanacul, sfecla rosie, morcovii, dovleacul sau ciupercile. Poti sa-i dai celui mic sa guste si fructe crude, insa coapte si decojite. Este important insa ca fructele care contin seminte dure (capsuni, fragute, mure) sa fie evitate la inceput.

Pentru ca amestecul de fructe sa fie mai gustos, poti adauga putina banana sau mar, fructe care vor folosi ca liant. Sucul de fructe poate fi servit daca este proaspat preparat, fara a adauga zahar in compozitia acestuia. Inafara de suc, singura bautura care poate fi servita la sfarsitul mesei este apa.

 

diversificarea alimentatiei

 

Introducerea alimentelor la 5 luni

Dupa ce a trecut luna experientelor si placerilor oferite de cereale, legume si fructe, poti incepe sa-i oferi celui mic alimente de origine animala precum: oua, carne sau peste. Copilul poate consuma orice tip de carne, cu conditia ca aceasta sa fie pregatita cu putine grasimi. In cazul pestelui, nu se recomanda tipurile de peste care au un gust prea puternic. Ouale trebuie servite doar fierte.

Daca alegi sa ii dai bebelusului tau sa consume mancarica speciala pentru copii (din borcanasele dragute pe care le gasesti la magazine), iti spunem ca poti sa stai linistita. Acestea sunt supuse unor controale privind conditiile de cultura si calitatea materialelor utilizate. Alte controale sunt efectuate in timpul fabricatiei si se refera la sterilizarea produsului.

Voi la ce etapa ati ajuns cu diversificarea? Agreaza micutul tau noile alimente?

 


Marga Rotaru





Tags: Diversificarea alimentatiei la bebelusi , Introducere alimente solide


Alte articole recomandate:

Diversificarea alimentatiei bebelusului de la 4-6 luni

Alimentatia diversificata este cea care sustine dezvoltarea echilibrata si armonioasa a bebelusului ...

Schema de diversificare pentru bebelusi

Diversificarea este trecerea de la laptele matern la mancarea solida in alimentatia bebelusului. Sch ...

Diversificarea. Ghid complet pentru inceperea alimentatiei solide

Hranirea bebelusului in primul an de viata este o aventura interesanta pentru parinti si copii. Totu ...


Tu ce zici?
IoanaLazar
IoanaLazar

I-am oferit bebelusului meu ( 6 luni) numai alimente naturale in procesul de diversificare a alimentatiei: mar si cateva legume (toate de la tara). Din comert am luat numai la indicatiile medicului biscuit fara gluten si fara zahar (am comandat de la pravalia lui bebe). Ii dau biscuit reci pentru gingii. E un truc care chiar functioneaza daca bebelusul are dureri mari sau gingii irritate :)

2014-03-17 la 12:52

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77