A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77

Majoritatea pediatrilor recomanda introducerea iaurtului si a branzicii de vaci in alimentatia bebelusului incepand cu varsta de 7-8 luni.
Branza este un aliment excelent pentru bebelusi. Are mult calciu, proteina, vitamina A, vitamina D si vitamina B12. Vitamina B12 continuta de branza este foarte importanta pentru bebelusii care inca nu consuma carne. Ca sa faca lucrurile si mai usoare pentru parinti, branza este foarte placuta la gust, majoritatea bebelusilor nu o refuza si poate fi cu usurinta servita in diferite combinatii.
Cand se introduce branza in alimentatia bebelusului
Ghidurile care precizeaza cand poate fi introdusa branza de vaci in alimentatia bebelusului variaza de la o tara la alta. In Marea Britanie de exemplu, branza este recomandata a fi introdusa de la 6 luni. In US, recomandarile sunt mult mai stricte, branza fiind recomandat a fi introdusa in alimentatia diversificata a bebelusului abia dupa 8-9 luni. Alte ghiduri recomanda acest moment abia dupa 12 luni.
Majoritatea acestor recomandari vin prin prisma alergiilor sau intolerantei la lactoza. Branza de vaci nu este produsul lactat tipic, proteina din lapte care este responsabila pentru intoleranta la lactoza fiind descompusa in momentul maturarii branzei, aceasta fiind de fapt tolerata de multe persoane cu intoleranta la lactoza. Acest lucru este valabil si in cazul iaurtului, pe care multi pediatri il recomanda inainte de 12 luni.
Cu siguranta merita sa astepti sa introduci branza in alimentatia diversificata a bebelusului tau daca ai cazuri de intoleranta la lactoza in familie, sau daca bebelusul tau are astm sau eczema. Medicul tau pediatru este cel mai in masura sa-ti spuna cand este momentul potrivit!
Cele mai sigure tipuri de branza pentru bebelusi
Probabil ca iti aduci aminte din perioada in care erai insarcinata ca erau anumite tipuri de branzeturi pe care sa le eviti. In general, este vorba despre branzeturile care nu sunt pasteurizate, chiar si cele moi acum fiind considerate sigure (chiar si pt gravide) daca sunt obtinute din lapte pasteurizat.
Cateva tipuri de branzeturi recomandate: parmezan, grana padano, edam, swiss, babybel, gouda, chedar, cottage, ricotta, mascarpone, crema de branza.
Branzeturi pe care sa le eviti in primul an: brie, camembert, chevre, danish blue, stilton, gorgonzola, roquefort.
Evita pe cat posibil sa-i dai copilului branza topita sau felii, incearca sa-i oferi doar produse naturale!
Branza de pastreaza in frigider, dar nu invelita in plastic deoarece chimicalele din acesta se pot transfera cu usurinta in branza. Poti s-o pastrezi in recipiente de inox sau sticla, sau invelita in hartie.
Cum sa introduci branza in alimentatia bebelusului
Branza este un aliment iubit de bebelusi.
Branzeturile mai tari pot fi taiate bastonase si servite usor cu mana, alaturi de legume.
Poti adauga branza razuita peste cartofi fierti si pasati (cartofii dulci sunt ideali), peste paste fierte, sau legume gratinate.
Branza dulce si moale poate fi amestecata cu biscuiti sau diferite piureuri de fructe, sau chiar si avocado (o combinatie foarte sanatoasa!).
Alte articole recomandate:

Foarte bogat in nutrienti, dovleacul contine din abundenta vitamina A, dar si mult beta-caroten. ...

Morcovul este primul aliment in diversificarea alimentatiei la bebelusi si este o sursa de multe vit ...

Spanacul este cunoscut a fi o super leguma ce a fost redata si in desene animate prin rolul sau magi ...