No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alimente solide pentru copilul tau de 10-12 luni

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Un copil de 10-12 luni are in general cateva alimente care ii sunt cu adevarat favorite. In acest moment, alimentele zdrobite reprezinta o mare parte din mancarea zilnica.

Un copil de 10-12 luni are in general cateva alimente care ii sunt cu adevarat favorite. In acest moment, alimentele zdrobite reprezinta o mare parte din mancarea zilnica, iar copilul nu mai doreste sa consume piureuri subtiri. Micutul tau poate incepe sa refuze sa manance, dar este inca putin probabil ca va face pe termen lung mofturi la mancare.

Copiii nu pot fi considerati a fi mofturosi decat abia peste cativa ani. Refuzul de a manca, precum si alegerea mancarii preferate se pot datora mai multor motive. Micutul poate fi pur si simplu prea ocupat pentru a se opri din explorarea lumii si poate fi destul de imbufnat atunci cand l-ai pus in scaunul sau inalt sa manance. Cu simtul independentei din ce in ce mai dezvoltat, poate incepe sa dezvolte preferinte pentru anumite alimente si sa refuze sa fie hranit cu lingura.

 

Ce sa manance la varsta de 10-12 luni?

 

Ca si in cazul varstei  de 8-10 luni, continua sa-i surprinzi cerul gurii bebelusului cu noi arome. Experimenteaza folosind condimente si noi combinatii aromate. Ofera micului gurmand o bucatica de pui curry delicios, de exemplu.

Pastele , legumele si fructele ar trebui sa fie toate gatite usor si, eventual, facute piure cu o furculita sau date prin masina de tocat. Bananele trebuie doar sa fie zdrobite.

Carnea si proteinele, cum ar fi oul, ar trebui sa fie fierte si pasate sau tocate in bucatele mici. Daca ii dai tofu, nu trebuie sa-l gatesti.

Aminteste-ti, copilul nu va avea molari pana in intervalul de varsta 12-18 luni. Alimentele trebuie sa fie usor de mestecat intre gingii.

 

Cat de mult trebuie sa manance un copil in varsta de 10 – 12 luni?

 

Copilul de 10 luni va avea un apetit variat. In unele zile vei crede ca nu exista suficienta hrana in lume pentru a-i umple burta, in timp ce in alte zile te vei intreba daca va mai manca vreodata.

Ia-ti inima in dinti: desi aceasta etapa a consumului de alimente poate fi un pic frustranta, nu va dura pentru totdeauna. Acorda-i bebelusul tau posibilitatea de a alege produsele alimentare pe care vrea sa le manance, precum si cantitatea de hrana. Lasa copilul sa fie ghidul tau si sa incerca sa nu fii frustrata. Atata timp cat ii oferi o dieta echilibrata de fructe, legume si proteine, el va avea nutritia de care are nevoie!

 

dv2159022

 

Ce poate manca un copil la varsta de 10-12 luni?

 

CEREALE

Cereale si paste! Creeaza-ti propria salata de paste cu legume si branzeturi care ii plac copilului.

 

FRUCTE

Incepe sa faci propriile combinatii de fructe din cele pe care copilul le-a consumat fara nici o reactie. Introducerea citricelor presupune atentie pentru posibilele reactii la aciditate.

 

LEGUME

Legumele fierte moi pot fi un inceput bun. Incearca sa faci un amestec moale de cuburi. Introdu lent tomatele si alte alimente acide; fii atenta pentru a observa posibile reactii la aciditate.

 

CARNE SI PROTEINE

Intre 10-12 luni ar trebui sa poata fi introdus pestele alb (daca nu ai facut deja acest lucru) si  alte tipuri de peste. Coace pestele si ofera-l cu legume fierte pentru o masa sanatoasa. Somonul este excelent pentru bebelusul tau!

 

LACTATE

Pana la 12 luni, copilul poate fi intarcat de laptele matern sau poate renunta la formula sa de lapte praf integral. Ajuta la ameliorarea schimbarilor prin oferirea de lapte matern si lapte din comert, amestecandu-le in cantitati egale. Procedeaza la fel cu laptele praf.

Bebelusii hraniti la san ar putea fi, de asemenea, intarcati acum, dar tine minte, nu exista niciun motiv de a intarca bebelusul alaptat daca acesta nu  este gata.





Tags: Diversificarea alimentatiei la bebelusi , Introducere alimente solide



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77