No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alimentatia in sarcina: 6 principii de respectat

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Obiceiurile alimentare sanatoase ar trebui respectate zilnic, insa ele se transforma in reguli atunci cand iti doresti un copil sau imediat ce ai aflat ca esti insarcinata. Iata 6 reguli de aur de la care este bine sa nu te abati!

1. Fierul, calciul si acidul folic, esentiale in sarcina

In timpul celor 9 luni de sarcina, gravida este sfatuita sa creasca aportul de vitamine si minerale. Acestea se gasesc in unele alimente, insa si sub forma de suplimente, pe care ti le recomanda medicul. Fierul, calciul si acidul folic sunt indispensabile in perioada sarcinii. Acidul folic previne malformatiile tubului neural al fatului si reduce riscul de avort spontan. Fierul si calciul sunt indispensabile dezvoltarii fatului.

 

Daca obisnuiesti sa mananci alimente sarace in vitamine si minerale, schimba-ti obiceiurile alimentare. Redu consumul de alimente prea grase, prea sarate si prea dulci, intrucat sunt bogate in calorii si sarace in nutrienti. Consuma mai ales legume verzi, fructe si lactate.

Viitoarele mamici vegetariene si cele care sufera de diabet gestational sau de anemie (carenta de fier) trebuie sa ceara sfatul medicului, in vederea prescrierii suplimentelor.

 

vitaminele-din-fructe-si-legume-la-gravida

 


2. Alimentele pe care trebuie sa le evite gravida

Fructele de mare crude (de exemplu, scoici), branzeturile nepasteurizate sau carnea in sange pot reprezenta un adevarat pericol pentru fat, reprezentand surse potentiale de bacterii.

Unii pesti pradatori sunt bogati in metil mercur, substanta responsabila de intarzierea dezvoltarii neurologice a fatului. Limiteaza consumul de ton la cel mult doua dati pe saptamana, intrucat acest peste carnivor contine o cantitate insemnata de mercur.

Alcoolul este contraindicat in sarcina. Consumul de alcool in sarcina poate cauza fatului malformatii cranio-faciale, crestere intarziata, handicap comportamental si cognitiv. Evita, pe cat posibil, cafeaua, ceaiul si baututile carbogazoase. Studiile au aratat ca, daca obisnuiesti sa bei 4 cani de cafea pe zi, exista risc crescut de avort spontan.

 

3. Fara cure de slabire in sarcina

Curele de slabire facute in sarcina se pot dovedi foarte periculoase atat pentru sanatatea gravidei, cat si pentru cea a fatului. Regimul restrictiv antreneaza diminuarea aportului de acid folic, de fier, de vitamine si de minerale. In schimb, daca ai indicele masei corporale mare, poti stabili, impreuna cu nutritionistul, un regim alimentar personalizat care sa nu dauneze fatului.

 

4. Luarea in greutate se face progresiv

Mananca mai bine, nu mai mult! Femeia insarcinata are nevoie de aproximativ 150 calorii in plus pe zi in al doilea trimestru de sarcina si de 200 calorii in plus pe zi in al treilea trimestru. Evita sa te ingrasi prea mult si ia in considerare mereu o alimentatie sanatoasa si echilibrata in toate cele 9 luni de sarcina.

Luarea in greutate in timpul sarcinii difera de la femeie la femeie. Pentru femeile cu greutate in parametri optimi, media este in jur de 12 kg.

 

luarea_in_greutate_in_sarcina

 


5. Gustari dese

Chiar daca nu resimti foame, incearca sa iei o mica gustare (sanatoasa!) la fiecare 4 ore. Greturile, arsurile de stomac, varsaturile si indigestiile pot afecta pofta de mancare, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa te hranesti. Fragmenteaza mesele, intrucat vei usura digestia. Renunta la mesele copioase.

 

6. Micile placeri

Poftele sunt destul de intalnite in sarcina. Daca ti se face pofta de o banana, de o prajitura sau de ciocolata, rasfata-te, insa cu masura! Moderatia este cheia pastrarii sanatatii tale, dar si a fatului.





Tags: Alimentatia in sarcina , Acid folic


Alte articole recomandate:

Alimentatia in timpul sarcinii pentru viitoarea mamica

Alimentatia viitoarei mamici este foarte importanta, deoarece organismul acesteia foloseste resursel ...

Alimentatia in sarcina: a manca sau a nu manca

O alimentatie corecta in timpul sarcinii va fi benefica pentru sanatatea copilului, dar si a viitoar ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77