A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Alimentatia copiilor si educatia acestora privind obiceiurile sanatoase si nutritia sunt aspecte foarte importante ale dezvoltarii lor. Parintii sunt cei care trebuie sa isi asume responsabilitatea unei alimentatii corecte si a unui program de masa pentru copiii lor.
Pachetele pentru pranzul copiilor trebuie sa includa alimente sanatoase care au la baza proteine, glucide si lipide, dar si vitamine. De asemenea, fructele nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul copilului si se recomanda merele, bananele si portocalele.
Alimentatia copilului inseamna si carbohidrati!
● Sandvisurile cu piept de pui, de curcan sau de gasca, laptele, iaurturile sau sana asigura copilului necesarul de proteine de care are nevoie organismul.
● Cerealele integrale, fructele si legumele ofera o gama larga de carbohidrati care asigura energia, atentia, receptivitatea si dezvoltarea cerebrala a copiilor.
Desertul – cea mai mare placere a copiilor
Desi ne straduim sa atragem atentia copiilor si sa-i determinam sa consume mai putine dulciuri (care, fiind incluse in alimentatie in exces pot duce la iritarea intestinelor si aparitia bolilor inflamatorii precum colita), ne este aproape imposibil sa reducem numarul de produse dulci si colorate din alimentatia copilului. Exista insa o solutie si anume inlocuirea produselor din comert cu preparatele facute in casa. Exista mai multe retete pentru copii.
Chec cu ciocolata
Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 7 albusuri de ou, un sfert de lingurita de praf de copt, zahar brun sau miere de albine, 3 galbenusuri, o fiola cu esenta de vanilie, o cana cu 100 grame faina alba, 3 linguri de unt topit, 50 grame de ciocolata amaruie cu 85% cacao si 2 linguri de margarina.
Intr-un recipient mai mare, bateti albusurile impreuna cu praful de copt pana cand devin spumoase. Adaugati zaharul putin cate putin, amestecand in continuare. Intr-un alt bol, amestecati galbenusurile cu esenta de vanilie. Incorporati o treime din albusuri, adaugati apoi restul de albusuri pana ce acestea devin omogene. Presarati deasupra faina si incorporati-o treptat in amestecul de oua. Adaugati cu mare grija untul topit, fara a amesteca rapid. Turnati aluatul intr-o forma de chec.
Coacerea se face in 40-45 minute. Inainte de a fi consumat, este bine sa lasati checul sa se raceasca cel putin 60 de minute. Pentru aspectul deosebit, topiti ciocolata impreuna cu margarina, amestecand din cand in cand pana se omogenizeaza. Ungeti checul uniform cu ciocolata topita, lasand excesul sa se prelinga pe partile laterale.
Brindusa Cirlan
Alte articole recomandate:
Micul dejun este o masa extrem de importanta pentru toata lumea, dar mai ales pentru copilasi. Acest ...
Un vechi proverb ne spune "Luati micul dejun ca un rege, pranzul ca un valet si cina ca un cersetor" ...
Vitaminele sunt substante chimice organice, care ajuta la buna functionare a organismului uman. Desi ...