No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

10 metode de a transforma mesele in familie in activitati placute

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Iti doresti ca mesele pe care le iei cu familia sa fie mai placute? Daca esti in pana de idei sau pur si simplu cauti noi modalitati de a-ti distra copiii in timp ce mananca, nu te ingrijora: iti vom da o mana de ajutor si iti vom prezenta cateva sugestii pentru mese mai interesante si mai distractive.

Mesele in familie sunt un prilej perfect de a strange laolalta copiii, parintii si chiar bunicii. Nu este insa usor sa iti convingi micutii sa stea cuminti si sa participe la discutii fara sa se plictiseasca. Daca reusesti cu greu sa iti tii copilul la masa, iti oferim cateva idei care cu siguranta iti vor fi de folos!

 

1. Uita de conventii si de masa din bucatarie

Cui nu-i place un picnic, mai ales daca e organizat in intimitatea casei? In loc sa stati pe cate-un scaun incomod, va puteti abate uneori de la regula, asezand alimentele pe o patura in mijlocul sufrageriei. Gandeste-te cat de placut si amuzant poate fi ca intr-o zi ploioasa, in care frigul te impiedica sa iesi la plimbare, sa organizezi un picnic neconventional, savurand pizza, fructe si suc in atmosfera calda a casei.

 

2. Organizeaza un concurs pentru toti membrii familiei

De multe ori copiii tind sa manance dezordonat si sa se murdareasca. O solutie simpla ar fi sa recurgi la un joc amuzant si educativ in acelasi timp. Pune in bucatarie o poza cu un porcusor si anunta regulile: de fiecare data cand cineva de la masa are un comportament neadecvat, cei care remarca ii vor spune ca el e porcusorul. Titlul il va pastra pana in momentul cand alt membru al familiei va face o gafa si il va prelua. Cel care ramane ultimul pe post de porcusor va fi obligat sa spele toate vasele!

 

concurs copii mananca spaghete

 

3. Joaca-te in timp ce mananci

Pentru ca mesele sa fie interactive, poti recurge la cateva jocuri care vor mentine o atmosfera placuta si vor inviora pe toata lumea. De exemplu, provoaca fiecare persoana sa povesteasca trei intamplari petrecute in timpul zilei, din care doar doua sa fie adevarate, misiunea celorlalti fiind sa ghiceasca povestea inventata. Un alt joc in care poti implica intreaga familie e cel in care fiecare trebuie sa numeasca alimente care incep cu o anumita litera sau au anumite proprietati.

 

4. Serveste mancaruri miniaturale

Provoaca-ti familia sa pregateasca un meniu care sa para desprins dintr-un joc cu papusi. Totul trebuie sa fie cat mai mic, portiile vor fi asezate pe farfurioare de cafea, iar in mijlocul mesei puteti aseza un buchet miniatural de flori. Membrii familiei tale vor munci impreuna si se vor distra in acelasi timp, iar atunci cand veti manca cu totii, va veti amuza cu siguranta de rezultat.

 

5. Foloseste nume amuzante pentru alimente

Copiii se vor distra de minune si vor savura din plin mancarea in momentul in care vei gasi alternative amuzante pentru denumirile alimentelor. Un aliment cu un nume caraghios sau simpatic va fi pe placul celor mici. Poti chiar sa organizezi un concurs de redenumit mancarea si sa premiezi cea mai buna idee.

 

masa in familie

 

6. Schimba rolul vaselor si tacamurilor

Cum ar fi sa servesti supa intr-o canita de ceai sau sa mananci mazare cu betigase chinezesti? Cu siguranta ca familia ta va gasi in asta un prilej de a experimenta si de a se distra cu mancarea. Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, iar un copil va petrece cu placere timpul la masa daca parintii ii demonstreaza ca nu totul trebuie sa fie rigid si standardizat.

 

7. Lasa-ti copiii sa se ocupe de masa

O zi pe luna ii poti lasa pe copiii tai sa devina bucatari sefi, organizand totul pentru o cina delicioasa. Le poti da posibilitatea sa aleaga meniul, sa mearga impreuna cu tine la cumparaturi si chiar sa pregateasca feluri de mancare mai putin pretentioase. Vei vedea ca toata familia va savura rezultatul, iar copiii vor fi mult mai interesati de tot ce presupune ritualul mesei.

 

8. Voteaza mancarurile preferate

De multe ori iti e greu sa decizi ce sa pregatesti, astfel incat toata lumea sa manance cu placere. Poti face impreuna cu familia o lista, din care veti alege prin vot mancarurile pe care le veti gati pentru urmatoarea masa. Copiii se vor simti implicati in alegerea meniului si vor manca cu mai multa pofta.

 

cu bunicii in bucatarie

 

9. Organizeaza mici petreceri cu ocazia mesei de seara

Copilul tau a luat o nota mare la scoala sau pur si simplu aveti o ocazie speciala de sarbatorit? Nu rata ocazia de a decora camera si de a lasa sarbatoritul sa stea in capul mesei. Poti gati un desert special, care cu siguranta va fi apreciat de intreaga familie.

 

10. Pregateste un bufet suedez

Din prajitura delicioasa cu ciocolata au mai ramas doua bucati? Sau poate pizza sau salata nu s-au terminat si te gandesti ce sa faci cu ele? Organizeaza un bufet suedez, la care vor participa toti membrii familiei. Bineinteles, nimeni nu are voie sa se inghesuie, asa ca poti sa ii lasi sa extraga biletele de ordine. In acest fel, fiecare isi va alege meniul preferat si se va simti ca la un restaurant unde isi alcatuieste masa dupa bunul plac.

 

Ideile de mai sus nu sunt singurele pe care le poti aplica. Totul depinde de tine si de dorinta ta de a transforma mesele intr-un ritual amuzant si placut pentru toti membrii familiei.





Tags: Alimentatia copilului



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77