No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Primul pas spre alfabetizare

In Activitati pentru copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Pentru ca un copil sa atinga stadiul de citit fara sa fie fortat trebuie sa incepeti acest proces din primele momente de viata ale copilului.

 

1. Asigurati-va ca cel mic aude cel mai des vocea mamei si nu radioul sau televizorul. Cand micutul este treaz incerati sa comunicati cu el cat mai des, sa ii cantati, sa ii recitati poezii, etc.

 

2. Urmatoarea etapa ar fi sa achizitionati carti foarte simple, cu un singur cuvant pe pagina si folositi-le cat puteti de des. Multi parinti afirma ca cei mici nu au rabdare sa li se citeasca. Adevarul este ca au dreptate mai ales daca aceste carti nu sunt alese in concordanta cu varsta micutului. Pana la un an jumate incercati sa folositi cartile cartonate cu imagini viu colorate si cu putine cuvinte pe pagina, maxim o propozitie/afirmatie de genul - Eric Carle, Baby bear, Baby bear what do you see? sau cele de genul Where is bay's belly button?

Aratati copilului despre ce este vorba pe pagina si lasati copilul sa gesticuleze sau sa imite animalele, sa spuna anumite cuvinte sau sa repete cuvintele de pe pagina etc.

 

baby

 

3. Cand deja cel mic este obisnuit cu rutina de a i se citi puteti introduce carti cu ceva mai multa informatie: 2-3 propozitii pe pagina. Cartile trebuie sa contina din nou imagini viu colorate pe marginea carora se pot lansa discutii simple:culoare, forma, nume, sunete. Puteti arata copilului anumite cuvinte simple:apa, da, nu, are si incercati sa le gasiti si pe alte pagini.

 

4. Intre 3 si 4 ani cei mici pot recunoaste toate literele alfabetului. Cartile pot fi mai lungi mai ales daca cel mic indrageste aceasta activitate. Feriti-va insa de povestile care sunt scrise pe 2-3 pagini. Folositi carti ilustrate si cu continut usor. Ii puteti lasa pe cei mici sa aleaga cartea ce va fi citita.

Daca in paralel cu cititul ati facut activitati cu si despre litere, in jurul varstei de 5 ani copilul este destul de pregatit pentru citit.

 

5. Daca doriti sa ii invatati sa citeasca folositi carti foarte simple, cu propozitii si imagini foarte semnificative. Prima treapta ar trebui sa fie citirea imaginilor nu citirea fiecarui sunet. Si sa va dau un exemplu: Cautati imagini care sa inceapa cu literele alfabetului: Aa- avion, s.a.m.d.

bear

Scrieti propozitia "A de la avion" sub imagine si cititi-i copilului. Lasati-l si pe el sa "citeasca" fie ca arata cuvintele cu degetul fie ca nu. Procedati la fel pentru restul literelor. Copilul va reusi sa retina si sa recunosca vizual cuvintele: de si la. Ultimul cuvant il va ghici datorita imaginii. Puteti sa aveti mai multe cuvinte pentru o anumita litera si alcatuiti o carte pe care i-o dati sa o citeasca singur.

Copilul va prinde curaj si va fi mandru de realizarea sa. Dupa ce se simte in largul sau puteti reface cartea, de data aceasta fara imagini si incercati sa descifrati cuvintele de la sfarsit. Copilul nu va fi atat de incurcat, deoarece stie deja primele cuvinte si isi va focaliza atentia pe ultimul cuvant si nu va fi atat de frustrat ca si in momentul in care incearca sa descifreze propozitii intregi.

 

6. Dupa ce ati trecut de aceasta faza incercati sa descifrati cuvinte simple din 3-4 litere. Copilul poate deja sa citeasca propozitii usoare si cuvinte usoare.

 

7. Chiar daca ati ajuns la faza in care cel mic citeste singur, nu uitati insa sa le cititi in continuare.

 

Cititi! Cititi! Cititi! Cititul e primul pas spre alfabetizare!!!


Spor la citit si daca aveti intrebari va ajutam cu drag!

Alfabet ReCreativ





Tags: Copii cu probleme de citire



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77