No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Lectia zilnica a micutului tau

In Activitati pentru copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Daca te gandesti sa incepi chiar de acasa educatia copilului tau, numai ca nu stii ce metode sa aplici si ce subiecte sa atingi, iti oferim o mana de ajutor. Incearca planul de mai jos, care iti va permite ca in doar o saptamana sa iti faci o idee in legatura cu ceea ce il pasioneaza pe micut.

Luni – lectia de citit

Exista aplicatii care ii permit copilului sa invete mai usor sa citeasca, permitandu-i sa asocieze un numar limitat de cuvinte cu imagini si sunete. Iti poti instala o astfel de aplicatie de pe internet sau poti improviza tu insati ceva: fa-ti o lista de 20-25 de cuvinte pe care ai dori sa le invete (numarul poate fi mai mic sau mai mare, in functie de varsta copilului tau).

Citeste-i micutului cuvantul, pronunta-l de doua-trei ori si arata-i o poza sau un filmulet care sa defineasca termenul respectiv.

 

Marti – putina miscare

Copiii din ziua de azi fac mai putina miscare, acest lucru fiind consecinta inventiilor care ofera mai multa siguranta si stabilitate, in detrimentul mobilitatii. Micutii nu mai sunt incurajati sa mearga de-a busilea sau sa mearga foarte devreme, ci par uneori intepeniti in carucioare sau premergatoare sofisticate.

Avand in vedere faptul ca dezvoltarea fizica a copilului trebuie sa constituie o prioritate, iti propunem cateva exercitii:

-          daca e vorba de un bebelus inca destul de mic, lasa-l sa se tarasca pe burtica si incurajeaza-i curiozitatea: stai lungita pe jos si cheama-l la tine, arata-i jucarii pe care le va obtine daca ajunge la tine. Ar fi indicat ca sub bebelus sa nu fie covoare si sa ii lasi manutele si piciorusele neacoperite de haine.

-          in cazul in care copilul a mai crescut si merge in patru labe, poti incerca sa il provoci putin: pune cateva perne ca obstacole pe care va trebui sa le escaladeze

-          daca micutul tau deja poate merge, nu il lasa sa exerseze noua abilitate doar in apartament. Mergi cu el in parc, la groapa cu nisip si permite-i sa se aventureze pe teren necunoscut. Daca incepe din cand in cand sa fuga, te poti juca alergand impreuna cu el si provocandu-l la curse.

 

mersul-de-a-busilea

 

Miercuri – un strop de matematica

Nu poti sa iti transformi din prima copilul intr-un matematician, dar ai posibilitatea de a pune bazele. Pentru inceput trebuie sa il obisnuiesti cu numerele si cu diferentierea cantitatilor. Odata ce invata acest lucru, puteti trece la adunare, scadere si alte operatii complexe!

Arata-i micutului numerele de la 1 la 5, iar apoi de la 6-10. Repeta-i de cel putin trei ori si fa-l sa inteleaga diferenta intre multimile de numere.

 

Joi – joaca si iar joaca

Copiii invata foarte mult jucandu-se, asa ca nu ezita sa te pui la mintea micutului tau si sa petreci cateva momente amuzante impreuna cu el.

Daca are intre 0 si 6 luni, cele mai importante sunt simturile. Jucati "avionul" - tine-l in aer si plimba-l in timp ce scoti sunete gen ,,uuuu, vruuuum,, si ii explici in ce directie zburati.

Pentru inspiratie iti recomandam cantecelul de mai jos:

 

Pentru un copil intre 6 si 12 luni, poti apela la muzica.

Canta-i si invata-l prin jocuri partile corpului. In momentul in care pronunti numele fiecarei parti – picior, mana, burtica, nas – atinge copilul astfel incat sa ii arati la ce te referi.

 

copilul-invata-prin-joaca

 

Daca micutul are intre 12 si 24 de luni, lasa-l sa se joaca cu culorile. Puteti incerca sa pictati pe hartie cu degetele. Numiti impreuna fiecare culoare in momentul in care copilul baga manuta in acuarele. Faceti combinatii de culori si discutati despre nuantele rezultate.

Intre 24 si 36 de luni, copiii preiau initiativa din punct de vedere al jocurilor, ei stabilesc rolurile si regulile. Micutul tau poate fi vanzator, medic, politist. Comunica cu el si intreaba-l ce ai de facut si de ce ai de facut lucrul respectiv.

 

Vineri – un pic de ritm

Dansul este ceva minunat, iar atunci cand il exersezi cu cel mic devine si mai placut. Pune melodia preferata, mai ales daca este ritmata. In cazul in care copilul tau este foarte mic, tine-l in brate in timp ce dansati. Canta si tu melodia, balanseaza-te si invarte bebelusul. Aceste miscari vor contribui la dezvoltarea sistemului vestibular, responsabil de simtul echilibrului.

Daca totusi copilul este ceva mai mare si poate sta in picioare, puteti dansa impreuna. Lasa-te in genunchi si prinde-l de manute.

Va fi incantat sa topaie pe ritmul melodiei. Cantati impreuna, eventual da-i o lingura de lemn si indeamna-l sa bata la tobe folosind o oala intoarsa cu fata in jos. Daca ai cum sa ii faci rost de niste tobe de jucarie, cu atat mai bine!

sistemul-vestibular-se-dezvolta-prin-dans

 

Sambata – cateva exercitii de exprimare

Inainte de a invata sa vorbeasca, un copil va comunica mai usor prin limbajul semnelor. Poti cauta carti speciale sau cursuri online, din care sa inveti cum sa ii reprezinti micutului tau diverse cuvinte si expresii.

Copilul nu va reusi sa iti raspunda la semne foarte devreme, ci doar in jurul varstei de 10 luni. Incepe prin a-i arata prin semne cuvintele care au mai mare importanta in viata sa: lapte, gata, mai mult ). Dupa ce le-ai fixat pe cele mai importante, poti adauga si altele. Chiar daca nu iti va raspunde, copilul tau va intelege ce ii spui si va sti ce urmeaza.

 

Duminica – ora de inot

Bebelusii iubesc apa – ceea ce nu este greu de inteles, avand in vedere care a fost mediul in care s-au dezvoltat timp de noua luni. Multi doctori recomanda ca parintii sa isi duca micutii la inot dupa varsta de 3-4 luni, pentru ca imunitatea este mai ridicata dupa aceasta perioada (datorita vaccinurilor). Nu te astepta sa iti vezi copilul executand miscari complexe pana la aproximativ 3 ani, dar fii sigura ca va pluti fericit in apa si va stropi in jurul sau.

Inotul ii va influenta pozitiv dezvoltarea fizica, iar daca incepe aceasta activitate la o varsta frageda nu va mai experimenta frica de apa, pe care multi copii mai marisori o simt atunci cand sunt dusi la piscina sau la mare.






Alte articole recomandate:

Activitati copii: Avion din hartie

Citeste indicatiile de mai jos pentru a crea un avion de hartie cu traiectorie serpuitoare. ...

Activitati si jocuri pentru copii de 2 luni

Afla mai jos care este evolutia dezvoltarii normale a unui bebelus de 2 luni. ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77