No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

La ce varsta sa inceapa copilul sa faca sport?

In Activitati pentru copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Te gandesti ca ar fi momentul ca micutul tau sa inceapa sa practice un sport? Afla de ce lucruri ar trebui sa tii cont si cat de devreme il poti ajuta sa se orienteze catre o anumita activitate.

Trebuie sa recunosti ca, inca de cand bebelusul tau era in burtica, faceai planuri cu privire la primii lui ani de viata. Probabil te gandeai ca ti-ar placea sa il ajuti sa se orienteze catre activitati care sa il dezvolte atat fizic, cat si din punct de vedere social. Se spune ca daca o persoana incepe sa practice un anumit sport la o varsta foarte frageda, va avea sanse mai mari sa faca performanta si sa ajunga mai talentat.

 

Activitati pentru copii: sportul cu mingea

 

De multe ori, parintii sunt mult mai entuziasmati decat copiii cand vine vorba de alegerea unei activitati: isi doresc ca micutii lor sa le calce pe urme sau, dimpotriva, sa practice sporturi la care ei insisi au visat de-a lungul vietii. Totusi, intrebarea principala este: cand ar fi indicat ca micutul tau sa inceapa sa practice un sport?

 

activitati_pentru_copii

Chiar de la 6-8 luni ii poti cumpara copilului o mingiuta de jucarie – ai grija sa nu fie prea mica, pentru ca nu ai vrea sa existe riscul de a o inghiti! Atunci cand copilul mai creste, ii poti achizitiona un mic set de golf sau, daca ai spatiu, poti monta un cos – la inaltime destul de mica – unde sa arunce mingea. La inceput e posibil ca voi sa fiti mai entuziasmati decat micutul, avand in vedere ca acesta nu intelege deocamdata notiunea de sport.

 

Copiii mici iubesc mingiile si jocurile care implica astfel de obiecte. Le place sa alerge dupa minge, sa o loveasca, sa o arunce si sa o prinda, facand aceste lucruri chiar inainte ca tu sa le explici exact regulile. Asa ca, daca vrei ca micutul tau sa practice cu placere un sport, nu incerca sa il fortezi sa invete ce inseamna competitia si sa urmeze cu strictete un set de reguli.

 

La o varsta frageda, copilul nu are abilitatile motorii dezvoltate si nu cunoaste pe deplin concepte precum victoria si esecul. Ce poti face? Joaca-te impreuna cu micutul tau sau lasa-l sa se joace cu alti copii de varsta lor. Incercati sporturi precum baschetul sau pur si simplu aruncati mingea de la unul la altul. Aceste activitati vor contribui la dezvoltarea capacitatii de socializare si il vor ajuta sa isi imbunatateasca abilitatile motorii.

 

sporturi_cu_mingea

La varsta la care incepe gradinita, copilul tau este, in principiu, pregatit sa practice sporturi de echipa – nu iti recomandam totusi sa ai asteptari prea mari. Este esential ca in primul rand sa ii explici ce presupune sportul – fair-play, spirit de echipa, implinirea resimtita atunci cand castigi si acceptarea cu capul sus a unui eventual esec.

 

Acesta este momentul cand poti alege sa iti duci copilul la un club sportiv sau la un centru unde sa invete ceva care sa il pasioneze. In functie de ce i se potriveste – dansul, inotul, fotbalul, gimnastica – te poti orienta catre activitatea ideala pentru micutul tau. Incearca sa nu pui prea multa presiune asupra sa: exista parinti care se agita foarte mult, tipa si gesticuleaza in incercarea de a-si sustine sau motiva copiii. E posibil ca astfel de manifestari sa aiba efectul contrar, facandu-l pe micut sa fie ingrijorat de ideea ca va pierde si chiar sa renunte la sportul ales, vazandu-l ca pe ceva care ii genereaza stari negative.

 

Atunci cand copilul este foarte mic, nu este prea usor sa iti dai seama daca are un talent anume. Gandeste-te ca micutul tau de-abia invata cum sa isi controleze corpul, asa ca e posibil sa nu arate vreo inclinatie deosebita spre vreo activitate.

 

La 2-3 anisori un copil trebuie, in primul rand, sa se joace si sa se simta bine atunci cand face ceva, asa ca nu considera performanta ca fiind o prioritate. In caz contrar, este posibil ca tocmai tu sa fii factorul negativ in dezvoltarea talentului sau. In plus, trebuie sa fii pregatita ca si dupa ani de zile de practicat un anumit sport, copilul tau sa decida ca nu este facut pentru asta si ca doreste sa aleaga altceva. Important nu este ceea ce visezi tu pentru cel mic, ci ceea ce viseaza el insusi.





Tags: Activitati de joaca


Alte articole recomandate:

Gaseste sportul potrivit pentru copilul tau

Practicarea sportului de catre copilul tau va ajuta la dezvoltarea armonioasa a sa, dezvoltare atat ...

Copiii si sportul

Sportul ajuta la dezvoltarea normala a unui copil, de aceea iti recomandam cateva sporturi in functi ...

Influenta benefica a sportului asupra copiiilor

Sportul si miscarea in aer liber au un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea copiilor. Pe langa b ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77