No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Jucăriile dezvoltă inteligențele multiple ale copiilor

In Activitati pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Teoria Inteligenţelor Multiple a fost sursă de inspirație pentru mulți dascăli din SUA, care au renunțat treptat la sistemul tradițional de predare în favoarea unui model interactiv, dar și pentru multe companii producătoare de jucării. Odată cu aceasta, jucăriile au căpătat un rol important în formarea personalității copiilor.

Elaborată în 1983 de către psihologul american Howard Gardner, Teoria Inteligențelor Multiple pleacă de la premisa că toți copiii au dezvoltat în mod predilect un anumit tip de inteligență, iar o singură definiție asupra inteligenței ar fi lacunară. În viziunea psihologului american, există 8 tipuri de inteligență, care ar trebui să aibă un rol la fel de important în dezvoltarea și educația copiilor.

 

Ecourile teoriei sale au fost resimțite atât în sistemul educațional, unde, începând cu anii '90, descoperirile lui Gardner au fost preluate cu mare interes de comunitatea educaţională internaţională. De asemenea, multe companii producătoare de jucarii și-au adaptat oferta în acord cu noile funcții pe care jucariile aveau să le îndeplinească în dezvoltarea personalității. Prin urmare, oferta prezentă astăzi pe piață este din ce în ce mai variată, de la jucării care ajută la dezvoltarea abilităților creative ale copiilor până la jucării care contribuie la abilitatea de comunicare a celor mici.

 

 

Iată care sunt principalele tipuri de inteligență și jucariile corespunzătoare:

 

Inteligenţa spaţială

Această zonă se ocupă cu determinarea spaţială şi capacitatea de a vizualiza cu ochii minţii. Copiii care au această zonă foarte dezvoltată au o predilecţie în a deveni artişti, designeri şi arhitecţi. Puzzle-urile sunt foarte indicate pentru copiii care au această capacitate bine dezvoltată. Jucăriile recomandate sunt cele pentru desen și colorat, pictura, seturi de creație, seturi de construcție sau puzzle-uri.

 

floor puzzle solar system

Inteligența logico-matematică: această zonă are de-a face cu logica, raţionamentul, numerele şi gândirea critică. Copiii care au dezvoltată această inteligenţă se descurcă foarte bine cu operaţiile numerice şi sunt foarte pricepuţi la deducţii logice. Jucăriile recomandate sunt seturile de sortare și forme, seturile de cifre sau jocurile pe tablă.

 

Inteligenţa interpersonală

Inteligenţa interpersonală este abilitatea de a-i înţelege pe ceilalţi. În teorie, copiii care au dezvoltat acest tip de inteligenţă sunt caracterizaţi prin sensibilitatea lor la stările celorlalţi şi de capacitatea lor de a coopera în scopul de a fi parte a unui grup. Copiii cu această inteligenţă comunică în mod eficient şi învaţă de obicei cel mai bine prin colaborarea cu ceilalţi. Jucăriile recomandate sunt spațiile de joacă, spațiile interactive, jucariile interactive (bucatarii interactive, truse medicale si veterinare), jucării cu meserii sau costume pentru carnaval si Halloween.

 

Inteligenţa lingvistică

Această zonă are de-a face cu cuvinte, rostite sau scrise. Copiii cu o inteligenţă verbal-lingvistică dezvoltată sunt de regulă buni la citit, scris, povestit şi memorarea cuvintelor. Ei au tendinţa de a învăţa cel mai bine citind, luându-şi notiţe, ascultând prelegeri, discutând şi dezbătând cu privire la ceea ce au învăţat. De asemenea, micuţii cu inteligenţă verbal-lingvistică învață limbi străine foarte uşor. Pentru aceștia sunt recomandate jocurile cu litere și cifre.

 

Inteligenţa kinestezică

Elementele de bază ale inteligenţei corporal-kinestezică sunt controlul mişcărilor corporale şi capacitatea de a gestiona cu pricepere obiecte. Gardner susţine că acest tip de inteligenţă include, de asemenea, un sentiment de sincronizare şi contribuie la rapiditatea reflexelor. Copiii care au acest tip de inteligienţă mai dezvoltat sunt buni la activităţi fizice, cum ar fi sport sau dans. Ei învaţă de multe ori prin a face ceva practic decât prin a citi despre acel lucru. Jucăriile recomandate sunt centrele de activitate, spațiile de joacă etc.

 

Inteligență muzicală

Această zonă are de a face cu sensibilitate la sunete, ritmuri, sunete şi muzică. Copiii cu o inteligenţă muzicală sunt capabili să cânte, să folosească cu iscusinţă instrumente muzicale şi să compună muzică. De asemenea, competenţele lingvistice sunt de obicei extrem de dezvoltate în cazul celor cu inteligenţă emoţională. Jucăriile recomandate sunt instrumente și jucăriile muzicale.

jucarii inteligente copii

Inteligenţa intrapersonală

Această zonă are de-a face cu capacităţi introspective şi auto-reflexive. Acest lucru se referă la a avea o înţelegere profundă a sinelui: care sunt punctele forte şi punctele slabe, ceea ce te face unic, fiind capabil de a prezice reacţiile proprii sau emoţiile. Jucăriile recomandate sunt de regulă figurinele, păpușile și jucăriile de pluș.

 

Inteligenţa naturistă sau ambientală

Această zonă are de-a face cu interesul pentru natură şi pentru împrejurimile naturale. Exemplele includ forme naturale cum ar fi speciile de animale şi plante, roci şi tipuri de munte precum şi cunoştinţe aplicate de natură în agricultură, minerit etc. Pentru micuții exploratori sunt recomandate figurinele cu animale și păsări, piesele de gradinărit etc.

 

 

sursa: www.3pitici.ro





Tags: Jucarii pentru copii , Activitati de joaca


Alte articole recomandate:

Importanta jocului in dezvoltarea copilului

Copilul tau se joaca mereu? Afla care sunt avantajele jocului in dezvoltarea copiilor si ce poate in ...

Obiecte din care poti sa faci jucarii minunate pentru bebelusi

Ca parinti, traim intr-un timp paradoxal. Pe de o parte, o varietatea extrem de extinsa a jucariilor ...

Terapia Mozart pentru dezvoltarea copilului

Parintii si cercetatorii au descoperit impactul muzicii clasice asupra copiiilor, mai ales in proces ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77