No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum il inveti pe copil sa se joace singur?

In Activitati pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Camera copilului este plina de jucarii de tot feluri si de jocuri educative, insa, lasat singur la joaca, cel mic paraseste incaperea si vine dupa tine sa te cheme sa-i fii partener de joaca. Cum il inveti sa se joace singur?

De ce copilul refuza sa se joace singur?


Principalul motiv este obisnuinta de a avea un adult mereu in preajma atunci cand se joaca. Nu putini sunt copilasii care, inca de cand stau in fund, propun adultului care are grija de ei activitati de joaca, iar acesta nu-i refuza aproape niciodata. La scoala se intampla acelasi lucru: copiii au parte de activitati bine organizate si supravegheate de invatatoare. Prin urmare, atunci cand ajung acasa, se asteapta ca cineva sa fie la dispozitia lor, pentru a-i fi partener de joaca.


O alta explicatie a refuzului copilului de a se juca singur poate fi faptul ca nu a fost lasat nicicand suficient timp singur in camera, pentru a descoperi jucariile si pentru a se juca cu ele, fara sa aiba in preajma un adult (parinte, bona, bunica etc.).


Un alt motiv pentru care cel mic refuza sa se joace singur este faptul ca a fost privat, un timp mai indelungat, de mama sa. Astfel, copilul va avea sentimentul insecuritatii, care-l va impiedica, intr-o oarecare masura, sa exploreze lumea inconjuratoare si sa doreasca mai multa libertate de actiune.


Cum il inveti sa se joace singur?

 

copilul_se_joaca_singur

Incepand cu varsta de 3 ani, copilul este capabil sa se joace singur si nu se arata deranjat de cateva momente de singuritate. Aceasta este varsta in care descopera lumea imaginara. Unii copii vorbesc cu jucariile mai mult de o ora si pot face acest lucru cu conditia de a nu fi deranjati.

 

Nu toti parinti sunt, insa, de acord sa-si lase copilul singur atata timp. Incearca sa te convingi de faptul ca nu este niciun pericol atunci cand copilul petrece mai mult timp singur in camera sa.


Prima etapa: invata-ti copilul sa se joace singur in preajma ta


Explica-i ca doua persoane pot sa stea una langa cealalta si sa faca lucruri diferite. Copilul este mai interesat de faptul de a te avea in preajma decat de a-i fi partener de joaca. Din cand in cand, poti sa intrerupi ce faceai si sa tragi cu ochiul la joaca celui mic. Cand acesta iti va surprinde privirea, va fi mandru sa-ti arate ce a facut sau ce a desenat. Nu ezita sa-l feliciti pentru ce a facut si sa-i spui ca esti mandra de el ca s-a descurcat si singur.


A doua etapa: lasa-l sa se joace singur in camera


Inainte de a face acest lucru, este necesar sa te asiguri ca ai luat toate masurile de siguranta care se impun in vederea prevenirii accidentelor domestice. Explica-i faptul ca acum a crescut si se poate juca si singur pana revii in camera. Eventual, ii poti amenaja un colt cu jucariile preferate, prevazut cu o perna pe placul lui, astfel incat sa fie atras de locul acela.


Din cand in cand, treci pe la el si lauda-i activitatea. Nu uita sa lasi deschisa usa de la camera copilului, intrucat zgomotele din casa il vor linisti si il vor face sa se simta in siguranta, asteptand intoarcerea ta.


Lasandu-ti copilul sa se joace singur; ii vei stimula imaginatia si il vei incuraja, astfel, sa inveteze jocuri noi si istorioare, sa reuneasca in jocul lui personaje pozitive, dar si negative, sa-si coordoneze joaca si sa stabileasca scenariul care-i convine. Jucandu-se singur, copilul va invata sa se serveasca de cuvinte in vederea crearii unei lumi imaginare. In plus, isi va depasi teama de a ramane singur si va gasi activitati placute in absenta unui adult. Aceasta “capacitate de a ramane singur” si de a nu se teme sa se vada fara un adult in preajma ii va servi intreaga viata.





Tags: Joaca copii , Jocuri pentru copii


Alte articole recomandate:

Jocuri pentru copilul tau de doi ani

Copilul invata jucandu-se. Iata ce jocuri ii pot stimula copilului creativitatea in relatia mama cop ...

Prima aniversare a bebelusului: Idei pentru jocuri

Idei de joaca pentru petrecerea bebelusului, afla cum poti da un plus de magie acestui eveniment spe ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77