No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Copiii si sportul: la ce varsta, ce sport, unde?

In Activitati pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Miscarea, competitia, dezvoltarea fizica armonioasa, impartasirea emotiilor, a tensiunilor si a reusitelor – iata cateva dintre motivele pentru care este bine ca micutii sa faca sport. Fie ca este vorba de sportul de placere sau de cel de performanta, acesta ar trebui sa ramana mereu ce este la inceput: placerea miscarii.

Sportul il invata pe copil sa se simta bine fizic si psihic, sa-si dezvolte increderea de sine, preferinta pentru efort, dar si sa-i respecte pe ceilalti. Pentru copil, sportul e un joc care presupune, pe langa distractie, respectarea regulilor: antrenamentul, disciplina si spiritul de competitie.


Ce sport i se potriveste copilului tau?


Cel mai potrivit sport pentru copilul tau este acela care se potriveste cel mai bine cu temperamentul si cu gusturile sale. Sunt destul de rare cazurile in care un copil timid va dori sa invete karate. Cel mai probabil, micutul care iubeste natura/ spatiile verzi, deschise, se va simti bine plimbandu-se cu bicicleta, calarind sau alergand.


Alti copii prefera sporturile care le permit sa se descarce de tensiunile acumulate peste zi, precum judo sau karate. Cei mai multi insa vor opta pentru sporturile de echipa, precum fotbalul, baschetul, handbalul sau voleiul, placandu-le atmosfera, spiritul de solidaritate, dorinta de a castiga sau pur si simplu pentru ca admira vedetele respectivului sport.


La ce varsta e indicat sa inceapa sa practice un sport?

 

sporturi_pentru_copii

Depinde de fiecare sport in parte. Nu sunt excluse varstele fragede, exemplul tipic fiind bebelusii care inoata. In acest caz, nu putem vorbi de practicarea unei activitati in adevaratul sens al cuvantului, intrucat motricitatea si capacitatile de coordonare si de sincronizare ale copilului nu sunt formate.

 

In cazul copiilor care nu au implinit inca 5 ani vorbim de o acomodare cu o anumita activitate (aleasa de parinti), de invatarea stapanii corpului (prin intermediul dansului, de exemplu) sau de socializarea cu copiii de aceeasi varsta. Pe langa invatarea miscarilor propriu-zise, cel mic se va simti bine, isi va consuma energia, va invata sa aiba incredere in el si sa comunice cu ceilalti copii.


La varsta de 6-7 ani, capacitatile fizice ale copilului ii permit sa practice cu adevarat sportul. Intre 7 si 13 ani, capacitatea de invatare a copilului este excelenta: memoria ii va funstiona foarte bine, va avea suplete, precizie, simtul echilibrului – toate acestea duc la progrese.


In jurul varstei de 9-10 ani, copilul manifesta mare interes pentru rezultatul eforturilor depuse. La aceasta varsta, el descopera modul in care sportul ii evidentiaza calitatile. Aceasta este, totodata, o perioada de canalizare a emotiilor: dominare, opozitie, agresivitate. Abia dupa implinirea varstei de 11 ani, copilul are capacitatea de a-si stabili obiective de atins in viitor.


La adolescenta, procesul maturizarii se accelereaza, instaurandu-se echilibrul psihic, evidentiindu-se personalitatea lui, felul in care interactioneaza cu colegii lui. Adolescentul este capabil de efort fizic sustinut, motiv pentru care aceasta este varsta ideala pentru performanta in unele sporturi (de exemplu, gimnastica).


Unde sa practice sportul ales?


Parcul, terenurile destinate diverselor sporturi, la scoala, dar si in cluburi sportive sunt solutii care merita luate in calcul. In cazul in care se doreste practicarea sportului de performanta, este obligatoriu ca antrenamentele copilului sa se desfasoare in locurile avizate si sub supravegherea profesorilor. Pentru aceasta, sunt necesare acordul parintilor si un certificat medical care sa ateste faptul ca micutul este apt pentru respectivul sport.





Tags: Activitati sportive pentru copii , Activitati de joaca


Alte articole recomandate:

Miscarea in familie

Activitatea fizică, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, reprezintă o necesitate în vi ...

Copiii si sportul

Sportul ajuta la dezvoltarea normala a unui copil, de aceea iti recomandam cateva sporturi in functi ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77